Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η Διαιτησία «σπάει» τον μισθό των 586 ευρώ

Η Διαιτησία «σπάει» τον μισθό των 586 ευρώ

Ανατροπή του μνημονιακού μισθολογικού καθεστώτος των 586 ευρώ φέρνει απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας που ορίζει σχεδόν διπλάσιο μισθό





Ολική ανατροπή στους μισθούς του μνημονίου φέρνει η πρώτη απόφαση που βγήκε στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Η απόφαση ορίζει μισθό 1.010 ευρώ στην κλαδική σύμβαση των Τεχνικών Ραδιοφώνου που έληξε, αντί 586 ευρώ που είχε επιβληθεί με την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου του 2012.

Η απόφαση ΟΜΕΔ, ανατρέπει –σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο- για πρώτη φορά τον νομοθετημένο μισθό. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με την 6ηΠΥΣ/12 ο ΟΜΕΔ ακόμη και όταν καλείτο να λύσει τις διαφορές μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών ως προς το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων δεν είχε τη δικαιοδοσία να καθορίσει μισθό πάνω από τα 586 ευρώ, παρά μόνο να κρίνει άλλα θεσμικά κυρίως ζητήματα και να βγάλει διαιτητική απόφαση.

Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με την εφημερίδα, από το 2012 μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου του 2014 ο ΟΜΕΔ δεν είχε εκδώσει καμία απόφαση που να καθορίζει μισθούς συλλογικής σύμβασης και μάλιστα πολύ πιο πάνω από τα 586 ευρώ!

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου