Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στις 24 Φεβρουαρίου το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Στις 24 Φεβρουαρίου το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη»



Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα παρουσιάσει στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 το Ευρωσύστημα, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ είναι το τρίτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη», μετά τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, που πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία.
Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο τραπεζογραμμάτιο και θα ανακοινώσουν την ακριβή ημερομηνία εισαγωγής του στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η σειρά «Ευρώπη» τίθεται σταδιακά σε κυκλοφορία με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ακεραιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ και το συνεχές προβάδισμα έναντι των παραχαρακτών.
Το Ευρωσύστημα λαμβάνει σειρά μέτρων για να στηρίξει τους κατασκευαστές, προμηθευτές και ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων:
  • Θα θέσει το νέο τραπεζογραμμάτιο στη διάθεσή τους στις εγκαταστάσεις των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ, πολύ πριν από τη θέση του σε κυκλοφορία, ούτως ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές και να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους. Μετά την επίσημη παρουσίασή του, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ θα μπορεί να υπόκειται σε δοκιμές και εκτός των εγκαταστάσεων των εθνικών κεντρικών τραπεζών.
  • Θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με σκοπό την προετοιμασία για την έκδοση του νέου τραπεζογραμματίου των 20 ευρώ. Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι ένα σεμινάριο του Ευρωσυστήματος για ενδιαφερόμενους φορείς το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Banca d' Italia, στη Ρώμη, στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
  • Θα παρέχει ένα φάσμα επικοινωνιακών εργαλείων και ενημερωτικού υλικού που θα τους διευκολύνει να προετοιμαστούν για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου.
«Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ προσβλέπουν, και πάλι, σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές, προμηθευτές, χειριστές και ιδιοκτήτες εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων. Σε τελική ανάλυση, αυτοί είναι υπεύθυνοι να προετοιμάσουν τα μηχανήματα και τις συσκευές προκειμένου να δέχονται αυτό το νέο τραπεζογραμμάτιο πριν από τη θέση του σε κυκλοφορία», δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου