Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τραγέλαφος στον ΟΦΗ που δεν συμπλήρωνε ούτε 11αδα - το χρονικό της καταστροφής



Τραγελαφική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ ο οποίος μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση...


να μην μπορεί να συμπληρώσει ούτε 11άδα εν όψει των αγώνων με τον Πανθρακικό στο Κύπελλο και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, προπονητής της ιστορικής κρητικής ομάδας, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην αμήχανη θέση να μπορεί να υπολογίζει μόνο τον Ζέλικο Κάλαϊτζιτς και τους Χαράλαμπο Δαμιανάκη, Μανώλη Ροβίθη, Γιώργο Γιαγκόζη, Παναγιώτη Μανιδάκη, Μανώλη Μπολάκη, Ζαχαρία Μαραθιανό, Μανώλη Φαζό και Μιχάλη Αγριμάκη. Ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού. Αρα ο ΟΦΗ βρέθηκε να διαθέτει μόλις 10 παίκτες. Και ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο χρειάζονται τουλάχιστον 11...

Παρ' ολ' αυτά άνθρωποι του ΟΦΗ δηλώνουν πως η ομάδα θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή για το ματς Κυπέλλου, όμως δύσκολα θα αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα στο «Γεντί Κουλέ» - η ολική καταστροφή είναι πλέον κοντά.

Το πλέον παράδοξο είναι το καλοκαίρι τίποτα δεν προμήνυε αυτό το δραματικό τέλος. Ο ΟΦΗ προερχόταν από μία εντυπωσιακή χρονιά: τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα και άγγιξε το όνειρο του τελικού Κυπέλλου χάνοντας στον ημιτελικό στην παράταση από τον Παναθηναϊκό.

Το καλοκαίρι μάλιστα στο Ηράκλειο πήγε και ο Τζενάρο Γκατούζο, ο σπουδαίος ιταλός ποδοσφαιριστής και ανέλαβε προπονητής, αυξάνοντας τον γενικότερο ενθουσιασμό.

Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα παρέμεναν με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίνιες για καθυστερήσεις πληρωμών και αναφορές στον Τύπο ότι ο ρομαντικός Γκατούζο πληρώνει από την τσέπη του για να ταξιδέψει η ομάδα στην Αθήνα για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ο Γκατούζο προσπάθησε μάλιστα να βρει και επενδυτές για τον ΟΦΗ, αλλά ο έλεγχος που αυτοί διεξήγαγαν στα οικονομικά της ΠΑΕ είχε αποκαρδιωτικά αποτελέσματα: 11 εκατ. ευρώ χρέη - το φάσμα του υποβιβασμού στη Γ' Εθνική είναι πια ορατό.

Και ενώ κάποιες οφειλές προς παίκτες ξεπληρώνονται - χάρη στην παλαιά δόξα του συλλόγου Νίκου Μαχλά - έρχεται η τιμωρία από τη FIFA για άλλα χρέη:

Μία ημέρα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, στις 13 Ιανουαρίου, έρχονται τα δυσάρεστα από την FIFA η οποία με έγγραφό της ζητάει την αφαίρεση έξι βαθμών λόγω των οφειλών του στον Αλεξάντερ Πέσιτς. Ο ΟΦΗ δεν είχε δώσει ποτέ τα λεφτά σύμφωνα με τον διακανονισμό η FIFA επανήλθε με απόφαση για ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών.

H Superleague πειθάρχησε στην εντολή της FIFA και αφαίρεσε τους έξι βαθμούς. Το τέλος είχε προεξοφληθεί.

Οι παίκτες αποφάσισαν μαζικά να καταθέσουν προσφυγές για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα και να μείνουν ελεύθεροι. Και τώρα η ομάδα-καμάρι της Κρήτης δεν συμπληρώνει ούτε 11άδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου