Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Νέα φορητή συσκευή αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας από το Ισραήλ



Η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ σημαντική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποθηκευτεί. Τι θα γινόταν όμως είχαμε στη διάθεσή μας...


ένα φορητό εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα μπορούσαμε να το κουβαλάμε ακόμη και σε ιδιαίτερα απομονωμένες περιοχές;

Αυτή ήταν η ιδέα μιας ισραηλινής start up. Να φέρει παντού την ηλιακή ενέργεια. Όπως αναφέρει το Euronews, η συσκευή που ανέπτυξε, ονομάζεται Κάλιπακ, είναι φορητή και μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τους εφευρέτες της σε περίπτωση μπλακάουτ ή αν έχετε αποφασίσει να κάνετε κάμπινγκ σε μια απομακρυσμένη περιοχή και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές.

«Υπάρχει ένας διακόπτης, ένα πολύ απλό κουμπί που πρέπει να το γυρίσετε. Μπορείτε να συνδέσετε οτιδήποτε θέλετε, είτε πρόκειται για συσκευές των 12 βολτ, όπως κάμερες, μίνι ψυγεία ή συσκευές USB, όπως iPads και κινητά τηλέφωνα. Την ανοίγετε και ξεκινάει να φορτίζει αμέσως. Αυτές οι συσκευές παράγουν επίσης φως» αναφέρει ο Γιαρόν Γκίσιν, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας Kalisaya.

Η συσκευή έχει και πομπό Bluetooth, που της επιτρέπει να συνδέεται με το smartphone ή το iphone που έχετε. Στόχος των κατασκευαστών της είναι να μην φορτίζει μόνο από τον ήλιο αλλά και από άλλες φυσικές πηγές ενέργειας.

«Του χρόνου, θα έχουμε μια φορητή ανεμογεννήτρια που θα συνδέεται με το Κάλιπακ και θα του δίνει τη δυνατότητα να φορτίζει από τον αέρα» επισημαίνει ο Γκίσιν.

Η συσκευή θα βρει σύντομα το δρόμο της προς τα εμπορικά καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ανατολικής Ευρώπης, με την τιμή της να κυμαίνεται ανάμεσα στα 250-750 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου