Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός έχασε, όχι τον πόλεμο...

Ο Ολυμπιακός έχασε, όχι τον πόλεμο...

Έχασε ένα ματς ο  
Ολυμπιακός,όχι όμως και τον “πόλεμο” των playoffs της Ευρολίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 73-57 και δεν κατάφεραν να “σπάσουν” την έδρα των Καταλανών.



Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην επίθεση και ο Βασίλης Σπανούλης που επιστρατεύθηκε... άρον άρον για τον αγώνα ήταν εμφανώς ανέτοιμος.

Χαρακτηριστικό της κακής επίθεσης του Ολυμπιακού είναι ότι κανείς παίκτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου δε σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Αγραβάνης με εννέα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ από δέκα πέτυχαν οι Ναβάρο και Νάχμπαρ για την Μπάρτσα. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρέθηκε στην αρχική πεντάδα των “ερυθρόλευκων” έπειτα από περίπου ένα μήνα και παρά το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος η Μπαρτσελόνα είχε προσαρμόσει πάνω του την άμυνά της. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να βρουν λύσεις διαρκώς και ανεπιτυχώς από τα 6,75μ., ενώ έχαναν τα ριμπάουντ, γεγονός που βοήθησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ (20-8). 

Η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Μπαρτσελόνα έφτασε ακόμη και στο +15 (25-10). Το “χαστούκι” αυτό συνέφερε ελαφρώς τους Πειραιώτες που μείωσαν (25-15), όμως η ανωτερότητα των γηπεδούχων στη ρακέτα τους κρατούσε σε διαφορά ασφαλείας (35-26).

Τα λάθη στην επίθεση συνεχίστηκαν και στο τρίτο δεκάλεπτο από τον Ολυμπιακό (41-31). Επίσης, απώλεσε τόσα αμυντικά ριμπάουντ που βοήθησαν σημαντικά την επίθεση των Ισπανών, οι οποίοι ξέφυγαν επιθετικά (48-32). 

Η επιθετική... νέκρα του Ολυμπιακού διατηρήθηκε ως το τέλος του αγώνα σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που έβγαζε “φωτιές” (61-42).

Με ενοχλήσεις τελείωσαν την αναμέτρηση οι Πρίντεζης, Ντάνστον, ενώ τραυματίας αποχώρησε από την ισπανική ομάδα ο Μπραντ Όλεσον. 


Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):
 Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 (1), Λαφαγέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1). 




Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου