Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Πιο «πιστοί» οι χρήστες Android από του iOS



Οι χρήστες Android εμφανίζονται πιο πιστοί και αφοσιωμένοι στην πλατφόρμα με το πράσινο ρομποτάκι, σε σύγκριση με τους «φανατικούς» της Apple που υποτίθεται πως ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι η αφοσίωση τους….




Ίσως θα πρέπει να μιλάμε πλέον γι’ αυτό σε παρελθοντικό χρόνο, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες Android ξεπερνούν σε αφοσίωση τους πάλαι πότε φανατικούς της Apple.

Η ερευνητική εταιρεία Consumer Research Partners (CIRP) ανακοίνωσε ότι μεταξύ Ιουνίου 2013 και Ιουνίου 2015, το 82% των χρηστών Android συνέχισαν να βρίσκονται κολλημένοι σε μια συσκευή Android όταν έφτασε η ώρα να αγοράσουν μια νέα.

Οι χρήστες του iOS που επέλεξαν πάλι μια συσκευή από τον κήπο της Apple, δεν απείχαν και πολύ από την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ένα 78% . Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα βασίστηκαν σε τριμηνιαίες μελέτες που έγιναν σε συνεργασία με 4.000 πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενώ το Αντρόιντ και το iOS βρίσκονται στην κορυφή, άλλα λειτουργικά συστήματα δεν διαθέτουν τα ίδια ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Τα Blackberry για παράδειγμα, κατάφεραν να κρατήσουν μόνο το 4% των χρηστών του προτού αυτοί αλλάξουν τις συσκευές τους με άλλα operating systems. Tα Windows Phone κατάφεραν να διατηρήσουν ένα 19% αλλά με την πρόσφατη κυκλοφορία των Windows 10 Mobile ενδέχεται η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα.

Η μελέτη υποστηρίζει πως η δυναμική συμμετοχή των χρηστών στην εναλλαγή από Android σε iOS, δεν είναι πλήρως κατανοητή. Παραδοσιακά ξέρουμε πως τα προϊόντα της Apple διατηρούν την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των καταναλωτών στο «δαγκωμένο μήλο», ενώ οι χρήστες του πράσινου ρομπότ είναι συνήθως πιο πρόθυμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα. Από την άλλη πλευρά όμως, κατά την διάρκεια της πρόσφατης κλήσης για τα κέρδη του Ιουλίου, ο CEO Tim Cook παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα. Ισχυρίζεται πως η Apple κατέγραψε το ηψηλότερο ποσοστό switch rate όλων των εποχών από Android σε iOS σε διάστημα τριών μηνών έως τις 27 Ιουνίου.

Η CIRP δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες μπορεί να θέλουν να μεταπηδήσουν από την μια πλατφόρμα στην άλλη, στην έκθεσή της, αλλά αναλύει κατά πόσον η επιλογή μεταπήδησης είναι μια σημαντική πτυχή που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εξίσωση.

Η ερευνητική εταιρεία αναφέρει ότι το 79% των προηγούμενων χρηστών του Android θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, ακόμη και όταν ζητούν τις υπηρεσίες ενός νέου φορέα, ενώ μόνο το 51% των χρηστών του iOS θα έμενε στην ίδια πλατφόρμα, μετά την εύρεση ενός νέου φορέα παροχής υπηρεσιών.






Πηγή: SecNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου