Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αφιερώστε χρόνο στην άσκηση

Αφιερώστε χρόνο στην άσκηση

Μπορείτε να ασκείστε όσο συχνά θέλετε,αλλά είναι σημαντικό να ασκείστε τακτικά. Μην δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο στην αρχή.Το καλύτερο είναι να ορίσετε...




 μια συγκεκριμένη ώρα ,μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας, και να φροντίσετε να είστε συνεπείς. Για αρχή μπορείτε να ασκείστε μισή ώρα και στη συνέχεια αυξήστε το χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είτε τους αρέσει είτε όχι η γυμναστική είναι η καύση θερμίδων. Η καύση των θερμίδων δεν είναι κάτι δύσκολο.

Έρευνες της Κλινικής Μayo των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι από τη φύση τους αδύνατοι και σε αυτούς που έχουν την τάση να συσσωρεύουν κιλά είναι ο παράγοντας NEAT ,όπως ονομάζεται. Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Non Exercise Achieved Thermogenesis,δηλαδή θερμογένεση (καύση θερμίδων)που επιτυγχάνεται χωρίς άσκηση και πολύ απλά σημαίνει ότι όσο περισσότερο περπατάμε ,στεκόμαστε ή κινούμαστε καθημερινά, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να είμαστε λεπτοί. Αυξήστε λοιπόν την κινητικότητα σας με την άσκηση. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης που θα επιλέξετε σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Βρείτε τη γυμναστική και τον γυμναστή που σας ταιριάζει και ξεκινήστε!!!

Μερικές συμβουλές για αυτούς που δεν τους αρέσει η γυμναστική.


1.Βηματίζετε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο

2.Ανεβαίνουμε τα σκαλιά πάντα με τα πόδια

3.Πίνετε νερό 2-3 λίτρα την ημέρα

4.Αν κάθεστε για πολύ ώρα σε ένα γραφείο, κατά διαστήματα κουνάτε τα πόδια σας ενώ κάθεστε.

5.Δώστε μια ευκαιρία ακόμη και βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας!

Μπορεί να είναι η αλλαγή που θα σε βοηθήσει να δεις αλλιώς την άσκηση και να σου αλλάξει όλη σου τη ζωή.





Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου