Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Φεύγει ο Νίκος, έρχεται ο Αντετοκούμπο!

Φεύγει ο Νίκος, έρχεται ο Αντετοκούμπο!

Από πέρυσι το φθινόπωρο, μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ, ο Νίκος Ζήσης χρωστά μιαν απάντηση σχετικά με το αν θα συνεχίσει και φέτος να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα ή θα...



 ακολουθήσει το παράδειγμα του κολλητού του φίλου, Βασίλη Σπανούλη, και θα αποχωρήσει κι αυτός. Όλο αυτό το διάστημα τηρεί σιγήν ιχθύος, δημοσίως τουλάχιστον. Διότι στις επαφές που είχε με τον Φώτη Κατσικάρη και το επιτελείο του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φαίνεται πως άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι έλαβε την απόφασή του.

Ο Νίκος Ζήσης τερματίζει ευδοκίμως την καριέρα του στην Εθνική ομάδα μετά από 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε αυτήν.

Δεν το έχει πει ξεκάθαρα σε κανέναν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Pamesports. Γι' αυτό και στην ομοσπονδία τηρούν μια μικρή επιφύλαξη. Αλλά ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του, που ξέρουν τον Ζήση από τότε που ήταν στην ΑΕΚ και έχουν μιλήσει αρκετά μαζί του τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι η απόφασή του είναι ειλημμένη. Δεν θα ξαναφορέσει τη γαλανόλευκη με το εθνόσημο. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες είναι θέμα λίγων ημερών ή και ωρών ακόμα να ανακοινώσει επίσημα αυτή την απόφασή του.

Στη θέση του ο... Αντετοκούμπο!

Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκο Ζήση δημιουργείται σημαντικό κενό στην περιφερειακή γραμμή της Εθνικής ομάδας. Όχι μόνο σε επίπεδο ηγεσίας και εμπειρίας, αλλά και στο καθαρά αγωνιστικό-τεχνικό κομμάτι. Αμφότεροι είναι δύο γκαρντ από τους καλύτερους που υπάρχουν και πρέπει να αντικατασταθούν. Κι αυτή η ανάγκη δίνει τη δυνατότητα στον Φώτη Κατσικάρη να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τζέισον Κιντ!

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι το κλειδί. Η μετατόπισή του φέτος από τον προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς σε θέση πλέι μέικερ και κυρίως το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε μια χαρά στα νέα του καθήκοντα, ώθησε τον Κατσικάρη στην απόφαση να επιχειρήσει "ανέβασμα" του νεαρού σταρ στις θέσεις των γκαρντ και στην Εθνική ομάδα. Κυρίως σε θέση σούτινγκ γκαρντ, όπου αγωνίζονταν κατά βάση τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Ζήσης, αλλά αν χρειαστεί, και σε θέση πλέι μέικερ!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σκεφτόταν εδώ και καιρό να επιχειρήσει αυτό το πολύ ενδιαφέρον πείραμα, που μπορεί να δώσει τεράστιες δυνατότητες στην Εθνική ομάδα εφόσν πετύχει. Και η απόφαση του Ζήση να πει «αντίο», του λύνει τα χέρια.

Αρκεί βεβαίως να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τη συμμετοχή του Αντετοκούμπο στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το αντίθετο, αλλά επειδή πρόκειται για παίκτη που έρχεται από το ΝΒΑ, πάντα κανείς πρέπει να είναι επιφυλακτικός μέχρι να τον δει στην προετοιμασία, η οποία-παρεμπιπτόντως-θα αρχίσει στις 13 Ιουνίου με όσους παίκτες έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες τους στα εθνικά πρωταθλήματα.




Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου