Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Χωρίς κόπο... Ο Παναθηναϊκός "έσβησε" με τριάρα την ΑΕΚ

Χωρίς κόπο... Ο Παναθηναϊκός `έσβησε` με τριάρα την ΑΕΚ


Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος της κουρασμένης ΑΕΚ τη νίκησε εύκολα 3-0 στη Λεωφόρο και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, όπου ήδη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, αλλά γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η ΑΕΚ ήταν κουρασμένη με τα σερί ματς και δεν μπορούσε να αποδώσει όπως ο ξεκούραστος Παναθηναϊκός που έφτασε γρήγορα στο γκολ.

Στο 11' ο Λουντ γύρισε από τ' αριστερά στον Μπεργκ και αυτός επιχείρησε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντίντακ Βιλά και κατέληξε στον Λουντ, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά για το 1-0 του Παναθηναϊκού. Η άμυνα της ΑΕΚ φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γκολ...

Η Ενωση έδειξε ότι δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα κόντρα στον φρέσκο Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα ο Στιλ να μην ταλαιπωρείται από τους ”κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι προσπαθούσαν να απειλήσουν μέσα από στημένες φάσεις.

Στο 30' ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του μέσα στο γήπεδο με ένα δεύτερο γκολ. Ο Κουτρουμπής έκλεψε, ο Βιγιαφάνιες γύρισε από δεξιά και ο Μπεργκ με προβολή νίκησε τον Ανέστη κάνοντας το 2-0.
Η μοναδική φάση της ΑΕΚ ήταν στο 7', όταν έβγαλε τη σέντρα ο Ντίντακ Βιλά στο ύψος του πρώτου δοκαριού και η μπάλα έφυγε άουτ στην κεφαλιά - ψαράκι του αμαρκάριστου Σιμόες.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι θα παίξει πιο συντηρητικά συγκριτικά με τα πρώτα 45 λεπτά.
Πίεσε ψηλά την ΑΕΚ, γεγονός που οδήγησε τους “κιτρινόμαυρους” σε πολλά λάθη.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, αλλά δεν του έλειψαν τα νεύρα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και στο 90' ο Παναθηναϊκός τελείωσε την ΑΕΚ... με το γκολ του Κλωναρίδη, ο οποίος πριν από τρία λεπτά είχε μπει στο ματς. Μόνος του έκλεψε, έκανε την κούρσα, πέρασε και τον Ανέστη κι έκανε το 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (79' Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87' Κλωναρίδης), Λέτο (61' Μπουμάλ), Μπεργκ.

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (70' Κορδέρο), Μάνταλος (85' Πέκχαρτ), Πλατέλλας (46' Μπουονανότε), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου