Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αγαπημένα '80s: Όταν δεν υπήρχαν smartphone και tablet! [photos]
















Υπήρξε ο παλιός εκείνος ο καιρός, που δεν είχαν εισβάλει στη ζωή μας ακόμη τα smartphone, τα τάμπλετ και τα social media. Όλα ήταν τόσο διαφορετικά, τα παιδιά έπαιζαν με παιχνίδια που τα έπιαναν στα χέρια τους, έπαιζαν στις αλάνες και τα γήπεδα σχοινάκι, λάστιχο ή κουτσό, κάτι που τώρα έχει εκλείψει.

Όλα αυτά τότε τη δεκαετία του ’80, άντε και λίγο μέχρι τις αρχές του '90. Μία cult γενιά, μία όμορφη και ανεπανάληπτη εποχή.

Πόσοι που έζησαν τότε δεν θυμούνται τα ποτηράκια που ξεπρόβαλλαν μέσα από το κυκλικό πλαστικό, τις χρωματιστές πλαστελίνες, τους πράσινους πίνακες με τις χρωματιστές κιμωλίες, οι πολυμορφικές κασετίνες που πατούσες το κουμπί και έβγαινε η θήκη με τα μολύβια ή με το άλλο κουμπί πεταγόταν η ξύστρα.

Πόσοι δεν θυμούνται τα παιδικά παιχνίδια της El Greco, όπως η Παταπούφα, ο Αγκαλίτσας ή οι φωτεινούληδες, που ήταν η αγαπημένη παρέα των παιδιών τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους, όσο και στον ύπνο.

Οι έφηβοι του '80 πάλι έχουν να θυμούνται τους δίσκους βινυλίου, τις στίβες με τις κασέτες 60άρες ή 90άρες που στις ετικέτες έγραφαν το περιεχόμενο: «Dire Straits», «Bob Marley», «Megadeth», «Scorpions» και χιλιάδες άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Στην τηλεόραση που άναβε από ένα κουμπί πάνω στη συσκευή, χωρίς τηλεκοντρόλ και με δύο ακόμη άλλαζες κανάλι και άνοιγες τη φωνή, υπήρχαν μόνο δύο κανάλια: Η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 που πρόβαλλαν αγαπημένες σειρές και παιδικά προγράμματα όπως η Κάντι Κάντι, ο Φρουφρού, ο Νιλς Χόλγερσον και άλλα.

Ας μην λέμε όμως πολλά, κι ας μπούμε σ' αυτήν την μοναδική μηχανή του χρόνου. Για να θυμηθούν οι παλιοί, αλλά και για να δουν οι νεότεροι πώς ήταν να ζεις χωρίς smartphone ή Facebook!



Πηγή: newsonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου