Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Οινόραμα 2017 και AthensWineWeekΤο Οινόραμα, το πιο σημαντικό οινικό ραντεβού της χώρας, διοργανώνεται το τριήμερο 11 με 13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.


Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Οινόραμα 2017, ενώ εκτιμάται πως πάνω από 250 οινοποιεία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρίσκονται στη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ συμμετοχής.

Στόχος των παραγωγών είναι παρουσιάσουν καθιερωμένα και νέα κρασιά τους, καθώς και αυτά της εσοδείας 2016 (η οποία στην Ελλάδα θεωρείται εξαιρετική), σε επαγγελματίες και καταναλωτές που θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι οργανωτές αναμένουν 10.000 επισκέπτες οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, θα λαμβάνουν στην είσοδο ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουν όσα κρασιά θέλουν. Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης, θα βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πιο ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από άλλες χώρες.

Όπως κάθε χρόνο, και στο φετινό Οινόραμα αναμένονται πολλοί και σημαντικοί ξένοι αγοραστές. Το Οινόραμα επενδύει και σε νέες, παρθένες για το ελληνικό κρασί αγορές καθώς και σε οινοποιεία ή και κρασιά που θα μπορούσαν να προστεθούν σε ήδη υπάρχοντα χαρτοφυλάκια στις ώριμες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει σημαντική ομάδα αγοραστών οίνου από την Κορέα και την Ιαπωνία,την οποία φέρνει στην Ελλάδα η Enterprise Greece, ενώ οι Βρετανοί δημοσιογράφοι οίνου Robert Joseph και Jamie Goode, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την Enterprise Greece, τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και το Οινόραμα, θα μιλήσουν για τις διεθνείς τάσεις στο χώρο του κρασιού.

Παράλληλα, για να καλύψει τις ανάγκες διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό και επέκτασης χαρτοφυλακίου όσων ήδη εισάγουν ελληνικά κρασιά, το Οινόραμα επαναλαμβάνει το περσινό εγχείρημα των «Οινικών Αποκαλύψεων». Μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου θα είναι αφιερωμένη σε πολύ μικρά και άγνωστα οινοποιεία, σε κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και σε κρασιά ελάχιστης παρέμβασης (φυσικά κρασιά, βιοδυναμικής καλλιέργειας, ζυμωμένα σε αμφορείς, ζυμωμένα με άγριες ζύμες, παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας, κ.ά.).

Στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος με θέμα «Discover Greek Wines», θα παρουσιάζονται και φέτος τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour»), δηλαδή οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ασυνόδευτοι και με την ησυχία τους 250 κρασιά, κάνοντας κατά κάποιο τρόπο μια προεπιλογή προτού περιπλανηθούν ανάμεσα στα περίπτερα των εκθετών.

Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, το Οινόραμα συνοδεύεται από την εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» η οποία φέτος έπεται της έκθεσης (Δευτέρα 13 Μαρτίου με Κυριακή 19 Μαρτίου). Κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις για το κρασί (γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα κ.ά.), σε διάφορα σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δράσεις «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και «Athens Wine Week Flights», σε συνεργασία με εστιατόρια και wine bar αντίστοιχα, όπου θα προταθούν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Οινόραμα και προεγγραφή επισκεπτών, στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia