Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ρήμαξαν 55 μετασχηματιστές στην Βοιωτία


 Μέλη οργανωμένης σπείρας «κυνηγών» χαλκού που από τον Ιούνιο είχε ρημάξει τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε περιοχές της Βοιωτίας, θεωρούνται...

οι δυο Πακιστανοί ηλικίας 28 και 23 χρόνων που συνελήφθησαν στις Πλαταιές από αστυνομικούς της Ασφαλείας, της Τροχαίας και του αστυνομικού τμήματος Θηβών.

Η σπείρα, στην οποία μετείχαν τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνείς τους οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, είχε «χτυπήσει» στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι και Πλαταιές Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής, καταστρέφοντας συνολικά 55 μετασχηματιστές και προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 249.000 ευρώ στην Επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα των δραστών που βρέθηκαν το Μάιο του 2015 και το Μάιο του 2016 εγκαταλελειμμένα και φορτωμένα με κλεμμένα πηνία μετασχηματιστών στο Σχηματάρι και το Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Ακόμη, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης, κλειδιά ένα εκ των οποίων τυλιγμένο με μονωτική ταινία, μία κουκούλα full face, δύο κινητά, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα ναρκωτικό χάπι που είχε πάνω του ο 28χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.


Πηγή: prototheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia