Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Στο φυσικό αέριο Elpedison, Ηρων και ProtergiaΣημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού επέρχονται από το 2018 με τουλάχιστον τους τρεις μεγάλους ιδιώτες -πάροχους...

 ηλεκτρικής ενέργειας, την «Εlpedison», την «Ηρων» και την «Protergia», να ετοιμάζονται να εισέλθουν στη λιανική αγορά φυσικού αερίου και την ΕΠΑ Αττικής να σχεδιάζει την είοσδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας σημειωθεί ότι το 2018 απελευθερώνεται πλήρως η αγορά φυσικού αερίου, που σημαίνει ότι και οι οικιακοί καταναλωτές αερίου θα μπορούν να επιλέγουν τρίτους παρόχους, πέραν των ΕΠΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την ΕΠΑ Αττικής, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Μητρόπουλος ανέφερε ότι μέσα στο χρόνο η εταιρεία θα καταθέσει στη ΡΑΕ αίτηση για τη λήψη άδειας προμήθειας ηλεκτρισμού, το φθινόπωρο θα παρουσιάσει επίσημα τα πλάνα της και ότι στην πρώτη τριετία θα δώσει έμφαση στην αξιοποίηση του πελατολογίου της, επιδιώκοντας να παράσχει συνδυαστικά πακέτα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στους υφιστάμενους πελάτες της. Για την προώθηση των σχεδίων της είναι πιθανόν να συνεργαστεί και με εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πωλήσεις υπηρεσιών στη λιανική όπως π.χ. εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Ο κ. Μητρόπουλος υπήρξε κατηγορηματικός ότι δεν θα τον ενδιέφερε να αγοράσει πελατολόγιο από τη ΔΕΗ, στην περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο της επιχείρησης ηλεκτρισμού για τη πώληση θυγατρικών εταιρειών με πελατολόγιο πελατών.

Εντονες προωθητικές ενέργειες για την απόσπαση μεριδίου στην αγορά φυσικού αερίου σχεδιάζουν και οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρισμού, ενώ σε ανάλογα σχέδια έχει αναφερθεί και η ΔΕΗ στο παρελθόν.

Η «νέα» ΕΠΑ Αττικής, η εταιρεία εμπορίας αερίου που δραστηριοποιείται από τις 2/1/2017, μετά τον διαχωρισμό δραστηριοτήτων της παλαιάς ΕΠΑ σε Διανομή και Εμπορία, στοχεύει για τη φετινή χρονιά σε κύκλο εργασιών 150 εκατ. ευρώ.

Στα πλάνα της είναι και η δραστηριοποίηση στην αεριοκίνηση, όχι τόσο μέσω πρατηρίων CNG όπως η ΔΕΠΑ αλλά μέσω συνεργασιών με εταιρίες που εκμεταλλεύονται στόλους οχημάτων και μπορούν να τροφοδοτηθούν με αέριο από αγωγό μέσης πίεσης με την εγκατάσταση των κατάλληλων συμπιεστών.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής είπε επίσης ότι θα εξετάσει ευκαιρίες σε νέες περιοχές της χώρας όπου σχεδιάζεται να επεκταθεί η παροχή φυσικού αερίου, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα αναζητήσει και νέες πηγές εφοδιασμού αερίου.Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia