Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τεστ… μεταλλίου για την Εθνική απόψε με τη Σερβία (22:00, ΕΡΤ1)

Τεστ… μεταλλίου για την Εθνική απόψε με τη Σερβία (22:00, ΕΡΤ1)

Το πιο δυνατό τεστ στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ δίνει η Εθνική απόψε απέναντι στη Σερβία στο Βελιγράδι

Η Εθνική έχει βλέψεις μεταλλίου στο προσεχές Ευρωμπάσκετ κι αν θέλει να διεκδικήσει θέση στο βάθρο, θα πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στις κορυφαίες ομάδες. Για το λόγο αυτό, το σημερινό φιλικό με τη Σερβία στο Βελιγράδι (22:00, ΕΡΤ1) είναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο.

Ο Κώστας Μίσσας θα συμπεριλάβει αυτή τη φορά στη δωδεκάδα τον Γιάννη Μπουρούση (που χθες έμεινε εκτός) και περιμένει να δει βελτίωση σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού της Εθνικής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κρατά αρκετά στοιχεία από το χθεσινό τεστ, όπως τους 25 πόντους στον αιφνιδιασμό, την αρκετά καλή αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, την πίεση στην άμυνα που οδήγησε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη και εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο ή-σε ατομικό επίπεδο-την πρώτη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που πήρε απευθείας το ρόλο του ηγέτη, την σταθερά καλή παρουσία του Νίκου Παππά και την άνοδο του Κώστα Σλούκα.

Από την άλλη, ωστόσο, προβλημάτισαν η προσωπική άμυνα (κυρίως απέναντι σε Ιβάνοβιτς, Βούτσεβιτς και Ντούμπλιεβιτς) και η ασυνέπεια στο μακρινό σουτ (είχε 1/9 στις τρεις πρώτες περιόδους και 4/8 στην τέταρτη).

Η Σερβία που είναι επίσης εκ των φαβορί για μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ δεν θα έχει διαθέσιμους τους τραυματίες Νέντοβιτς και Ραντούλιτσα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει στην προετοιμασία τους Τεόντοσιτς, Γιόβιτς, Μίτσιτς, Μπογκντάνοβιτς, Γκούντουριτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Λάζιτς, Σιμόνοβιτς, Κάλινιτς, Λούτσιτς, Μπίρτσεβιτς, Μάτσβαν, Κούζμιτς, Στίματς και Μαριάνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου