Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Έξυπνο» μπουφάν για ποδηλάτες



Ένα ρούχο που επιτρέπει στους αναβάτες να κινηθούν ευκολότερα, επισημαίνοντας στους οδηγούς την παρουσία και τις προθέσεις τους μέσω της σχετικής εφαρμογής...



στο κινητό, δημιουργήθηκε από ομάδα ερευνητών της Ford.

Πρόκειται για ένα μπουφάν με μανίκια που ανάβουν, υποδεικνύοντας πότε ο αναβάτης σκοπεύει να κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά.

Ακόμα, όταν το μπουφάν είναι συνδεδεμένο σε smartphone, η εφαρμογή δημιουργεί μικροδονήσεις στο αντίστοιχο μανίκι, ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει προς τα πού να κατευθυνθεί προκειμένου να αποφύγει πολυσύχναστους δρόμους.

Επιπλέον, μέσα ακουστικές και απτικές αλληλεπιδράσεις, οι αναβάτες μπορούν να απαντήσουν κλήσεις, να διαβάσουν μηνύματα και να επαναλάβουν οδηγίες πλοήγησης, χωρίς να πάρουν τα μάτια τους από τον δρόμο.

Επίσης, το μπουφάν διαθέτει ενσωματωμένο φως που αναβοσβήνει κατά το φρενάρισμα.

Η φιλοσοφία του έξυπνου μπουφάν εντάσσεται στην καμπάνια της Ford «Share The Road», η οποία στοχεύει στην καλλιέργεια αρμονίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ οδηγών και ποδηλατών.

Το μπουφάν αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Lumo, εξειδικευμένη σε ποδηλατικά ρούχα και την Tome, εξειδικευμένη σε λογισμικό πλοήγησης, ενώ προς το παρόν παραμένει σε στάδιο πρωτοτύπου.




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου