Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Πώς υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

Πώς υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

Αναμενόταν ένας…άλλος αγώνας. Ισως και άλλος πρωταγωνιστής. Κανείς δεν φαντάστηκε ότι το Βέλγιο θα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο.
 Οι Ευρωπαίοι επέστρεψαν τους Βραζιλιάνους στην πραγματικότητα και έδειξαν ότι «κανείς δεν είναι ασυναγώνιστος».

Κάπως έτσι υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας τον αποκλεισμό της Selecao από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Στην Αργεντινή οι τίτλοι δεχίνουν πως μάλλον το …χάρηκαν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ενώ τη Ευρώπη επικεντρώθηκε στους Βέλγους, τον Νεϊμάρ αλλά και το απρόβλεπτο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όπως επισημαίνει ο O Globo, «Η ήττα ήταν ένα οδυνηρό μάθημα: κανείς δεν είναι ασυναγώνιστος». Ο υπότιτλος προσθέτει ότι «σε αντίθεση με το 2014, αυτή τη φορά η εθνική στάθηκε στα πόδια της».

Από την άλλη πλευρά, η Globoesporte θυμάται το ψευδώνυμο της εθνικής ομάδας («κόκκινοι διάβολοι») του Βελγίου και έχει τίτλο «Que diablo» («τι διάβολος»), ενώ το Fox Sports Βραζιλία αναγνωρίζουν ότι το πρώτο μέρος «το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε το μπλακ –άουτ της Selecao».

Οι γείτονές της στην Αργεντινή, όπως η Ole γράφει «Το έκτο μπορεί να περιμένει», η L'Equipe επιλέγει το «Ο αποτελεσματικός διάβολος», η Gazzetta dello Sport σημειώνει την απογοήτευση για Νεϊμάρ: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανάποδα, η αποτυχία του Νεϊμάρ», ενώ η Marca έγραψε για το «Ευρωπαϊκό Μουντιάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia