Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Μουντομπάσκετ 2019: Πρώτη αλλά «ανώδυνη» ήττα για την Εθνική



Ανώδυνη» ήττα από τη Σερβία (61-84), που ήταν η πρώτη ύστερα από δέκα αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνώρισε η Εθνική Ανδρών...



 στο Βελιγράδι από τη Σερβία.

Το (ελλιπέστατο) αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ουσιαστικά «προδώθηκε» από το πολύ κακό τελευταίο πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι οικοδόμησαν διαφορά ασφαλείας που τους επέτρεψε να φτάσουν χωρίς άγχος ως το τέλος.

Η νίκη ήταν απολύτως απαραίτηση στους «πλάβι» προκειμένου να διασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη τριάδα, απέναντι σε μια ελληνική ομάδα που ούσα ήδη στα τελικά της Κίνας, είχε μοναδικό κίνητρο τη διατήρηση του αήττητου.

Αυτό δεν κατέστη δυνατόν, τελικά, όμως σε όλους τους διεθνείς αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αφού ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα στο κάλεσμα του Θανάση Σκουρτόπουλου, μιας και οι συνάδελφοί τους σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχουν υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα, στην κλήρωση για την τελική φάση του Μουντομπάσκετ της Κίνας η Εθνική Ελλάδας θα είναι επικεφαλής ομίλου. Πρώτοι σκόρερ της Εθνικής, που δεν είχε απόψε Μπουρούση και Γιαννόπουλο, ήταν οι Σαλούστρος και Μποχωρίδης με 12 πόντους, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Μουράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου