Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μέχρι το 2020 η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη



Εντός του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πολυπόθητη για τους Θεσσαλονικείς υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος...



στην συμπρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονήσει ο ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη προγραμματίσει την κατασκευή επιπλέον εναερίων γραμμών μεταφοράς για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του ΚΥΤ Λαγκαδά, κάτι που θα καταστήσει στη συνέχεια δυνατή την αποξήλωση των υφιστάμενων γραμμών μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή του ΚΥΤ Θεσσαλονίκης μέχρι τη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, με εκτιμώμενο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.

Η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα επιτρέψει σταδιακά την κατάργηση μεγάλου μέρους των εναπομείναντων εναερίων τμημάτων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 150 και 400kV στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2019 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατάργηση των γραμμών αυτών στις περιοχές των Μετεώρων, της Πολίχνης και της Σταυρούπολης. Μέσα στο 2020, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά έργα και στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά, όπως και τα υπόλοιπα απαιτούμενα έργα.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η κατασκευή των νέων τμημάτων γραμμών μεταφοράς για τη διασύνδεση του ΚΥΤ Λαγκαδά και η αποξήλωση των υφιστάμενων πέριξ του ΚΥΤ Θεσσαλονίκης περιγράφονται στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ για την περίοδο 2018-2027 ως Έργα Πρώτης Τριετίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης ως το 2020.

Από μεριάς του ΑΔΜΗΕ επισημαίνεται, βέβαια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την τήρηση αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης (Δήμοι και Περιφέρεια).

Υπό την προϋπόθεση αυτή, ο ΑΔΜΗΕ εμφανίζεται βέβαιος ότι θα ολοκληρώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα απαιτούμενα έργα.




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου