Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Έσωσε τον βαθμό στο 92' η ΑΕΚ

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1 | in.gr

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις, ωραίο ρυθμό και μεγάλο πάθος, Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στη Νέα Σμύρνη.



Η Ένωση κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με ένα φοβερό σουτ του Κλωναρίδη. Για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Εμμανουηλίδης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό και την μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Μόλις στο 1’ ο Πανιώνιος απείλησε την εστία της ΑΕΚ, όμως το γύρισμα του Ρέτζα πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 8’ ο Ντομίνγκες θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Τσιντώτας θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Η Ένωση θα αντιδράσει και σταδιακά θα βγει μπροστά.

Στο 17’ το φάουλ του Βέρντε θα απομακρυνθεί από τον Κόντικ, ενώ στο 19’ η προσπάθεια του Αλμπάνη θα περάσει άουτ. Ο Πανιώνιος έδειχνε ένα πολύ επιθετικό πρόσωπο και στο 25’ θα απειλήσει ξανά, με την προσπάθεια του Αραμπούλι που δεν βρήκε στόχο.

Η πιο μεγάλη στιγμή της Ένωσης στο πρώτο μέρος ήρθε στο 26’. Ο Σαμπανάτζοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ, όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου τον νίκησε. Η ΑΕΚ πήρε κι άλλα μέτρα και κυνήγησε το γκολ. Στο 41’ ο Σβάρνας αστόχησε με το κεφάλι εξ επαφής, ενώ στο 43’ ο Παουλίνιο νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κότνικ!

Αφού δεν βρήκαν γκολ οι Κιτρινόμαυροι σε αυτές τις φάσεις, τιμωρήθηκαν. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από λάθος του Παουλίνιο οι γηπεδούχοι θα βγουν στην αντεπίθεση.

Ο Αραμπούλι θα κάνει κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, η μπάλα θα φτάσει στο δεύτερο δοκάρι και ο Εμμανουηλίδης με κοντινό πλασέ θα κάνει το 1-0! Έτσι, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο και στο δεύτερο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο 2-0 στο 57’. Ο Αραμπούλι πέρασε από τον Τσιντώτα που έκανε κακή έξοδο, άργησε όμως να πλασάρει, κλείστηκε και αστόχησε. Η ΑΕΚ απάντησε στο 63’. Ο Σιμόες θα βρεθεί φάτσα με το γκολ, όμως ο Κότνικ θα τον νικήσει κάνοντας την επέμβαση του αγώνα.

Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ ανέβαινε ψηλά, αφήνοντας χώρους. Σε δύο περιπτώσεις αυτό έδωσε ευκαιρίες για γκολ στους γηπεδούχους. Όμως ο Τσιλούλης νικήθηκε από τον Τσιντώτα, ενώ λίγο αργότερα ο Εμμανουηλίδης αστόχησε. Το ματς πήγαινε σιγά-σιγά προς το τέλος του και ο Πανιώνιος έδειχνε να κρατά τη νίκη στα χέρια του.

Στο 92’ όμως ο Κλωναρίδης με ένα ξερό σουτ θα κάνει το 1-1, σκοράροντας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή! Έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε από το… πουθενά, αποφεύγοντας την ήττα.

Πανιώνιος (Λ. Βόκολος, 4-3-3):
Κότνικ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Ρέντζας, Οικονομίδης (84’ Λυμπεράκης), Παπαγεωργίου, Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι (89’ Ρέτσος), Παπανικολάου

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1):
Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Λάτσι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (71’ Σιμάνσκι), Βέρντε (77’ Μαχαίρας), Μάνταλος, Αλμπάνης (46’ Κλωναρίδης), Αραούχο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου