Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Αναβαθμίζει τις υποδομές των Data Centers η ΔΕΗ στα πλαίσια του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της



Στη αναβάθμιση των υποδομών των Data Centers της προχωράει η ΔΕΗ, στα πλαίσια του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υποδομών, υπηρεσιών και λειτουργιών της.


Μάλιστα, άμεσα πρόκειται να εγκαταστήσει νέα, ολοκληρωμένη και σύγχρονη δικτυακή υποδομή για τα Data Centers της Διεύθυνσης Πληροφορικής

Πρόκειται για δύο Data Centers, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο κτίριο της 3ης Σεπτεμβρίου 107 και το άλλο στη Μεσογείων 190. Σε αυτά, λειτουργούν περισσότεροι από 100 servers, πολλαπλές δικτυακές συσκευές, συστήματα αποθήκευσης, κλπ.

Στόχος της αναβάθμισης είναι η εγκατάσταση χωροδικτυωμάτων αλλά και παθητικού και ενεργού εξοπλισμού διασύνδεσης, ώστε τα Data Centers να αποκτήσουν ευελιξία σε διαδικασίες προσθήκης, αφαίρεσης και τροποποίησης συστημάτων, servers, καμπινών κλπ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θέλει να εγκαταστήσει δίκτυο οπτικών ινών για τη διασύνδεση των 4 Telecom Rooms που διαθέτει στο οικοδομικό τετράγωνο στη Χαλκοκονδύλη 30.

Η οπτική διασύνδεση μεταξύ των 4 Telecom Rooms θα επιτρέψει την κατάργηση των εφεδρικών κυκλωμάτων καθώς η εφεδρεία θα εξασφαλίζεται μέσω της εναλλακτικής χρήσης των κυρίως κυκλωμάτων.

Επιδίωξη της ΔΕΗ είναι η αναβάθμιση των υποδομών αυτών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.



Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου