Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Βοιωτία: Αυτοί είναι οι αριθμοί- λόγοι που οδήγησαν στο αυστηρότερο lockdown



Υπό καθεστώς αυστηρού lockdown βρίσκεται από σήμερα και έως τις 18 Ιανουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, αυτή τη στιγμή στη Βοιωτία υπάρχουν 180 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη και 476 άτομα σε κατ’ οίκον περιορισμό, ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης των επαφών των ενεργών κρουσμάτων.

Επιπλέον, η Θήβα και η Λειβαδιά, δείχνουν αυξητική κινητικότητα , σε ποσοστό 65% εξαιτίας του εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλά εργοστάσια στην περιοχή, με εργαζομένους από γειτονικές περιοχές, ενώ η Θήβα, είναι και ένα από τα βασικά περάσματα που συνδέουν τη Στερεά Ελλάδα με την υπόλοιπη επικράτεια.

Επίσης, ένας απ’ τους λόγους που συνετέλεσε στην απόφαση επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, που είναι τα 44 έτη.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δραστήρια ηλικία, η οποία εργάζεται, κινείται και συναναστρέφεται ενεργότερα, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες. Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των πολιτών, είναι ένα απ’ τα κύρια κριτήρια που λαμβάνει στα υπόψιν του το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, όταν πρόκειται να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να καταλήξει σε αυστηροποίηση ή χαλάρωση των μέτρων για κάθε περιοχή.



Πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου