Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Από Δευτέρα το Champions League αλλάζει οριστικά



Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, την ερχόμενη Δευτέρα (19/4) αναμένεται να επικυρωθούν οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής...

του Champions League, που θα υπόσχονται περισσότερα κέρδη στα "μεγαθήρια" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εις βάρος των ποδοσφαιριστών, που θα καλούνται να βγάζουν ακόμη πιο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα.

Μετά τη συνάντηση αξιωματούχων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της ECA, ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων, θα δρομολογηθεί το νέο φορμάτ της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα ισχύσει από το 2024.

Σύμφωνα με αυτό, στους ομίλους θα συμμετέχουν 36 ομάδες αντί για 32 και θα σχηματίζουν έξι γκρουπ των έξι ομάδων. Κάθε μία εξ αυτών θα δίνει δέκα αγώνες, ενώ με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης φάσης, θα σχηματίζεται γενική βαθμολογία, ώστε να μοιράζονται οι προκρίσεις στις νοκ άουτ φάσεις. Μάλιστα, προβλέπονται και ματς πλέι οφ.

Με αυτόν τον τρόπο η UEFA απομακρύνει τον κίνδυνο δημιουργίας κλειστής λίγκας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, τη στιγμή που δεκάδες σύνδεσμοι φιλάθλων ανά τη Γηραιά Ήπειρο αντιτίθενται στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου