Τρίτη 13 Απριλίου 2021

EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα



Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin©, που βασίζεται στη χρήση smartphone και προσφέρεται κατεξοχήν για εταιρική χρήση, έρχεται να διαμορφώσει...

ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

H ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κατά την τρέχουσα δεκαετία (2020-2030), έχει δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες φόρτισης οχημάτων, η οποία σε ποσοστό 90%, πραγματοποιείται σε οικίες και χώρους εργασίας.

Αναγνωρίζοντας αυτή τη δυναμική η GeaSolutions, συνεργαζόμενη εταιρεία της Ολλανδικής Innvestio BV, φέρνει στην Ελλάδα την προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα EVziiin©. Με αυτόν τον τρόπο, καταθέτει τη δική της πρόταση σε εταιρικούς πελάτες που αναζητούν αποτελεσματική και ασφαλή υποδομή φόρτισης για τα οχήματα των στελεχών και του εργατικού τους δυναμικού, καθώς και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Τεχνολογικό State-Of-The-Art

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις μέσω εφαρμογής (App) σε smartphone, η πλατφόρμα EVziiin© προσφέρει ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, η οποία εκτείνεται από τη διαδικασία της φόρτισης και της πληρωμής, έως την απομακρυσμένη επίλυση τεχνικών ζητημάτων και εξυπηρέτησης πελατών. Αυτό, ελαχιστοποιεί το κόστος συντήρησης και επιτρέπει σε εταιρείες να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων τους από πλευράς φόρτισης έχοντας άμεσο έλεγχο των συναλλαγών, γεγονός που διευκολύνει και τις δύο πλευρές.

Επιπλέον, μέσω της EVziiin© παρέχεται η δυνατότητα αύξησης του κύκλου εργασιών για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, μέσω προμήθειας ηλεκτρικών φορτιστών και δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου λειτουργικού μηχανισμού ανάπτυξης δικτύου σύνδεσης φορτιστών.

Εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης και απομακρυσμένη διαχείριση


Η εγκατάσταση "έξυπνων" φορτιστών που μπορούν να διασυνδεθούν μεταξύ τους (Internet of Things - IοT), διαμορφώνει ένα δίκτυο που επιτρέπει την αξιοποίηση από πολλούς και διαφορετικούς χρήστες.

Χάρη στη δυνατότητα περιαγωγής, οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 95.000 σταθμούς φόρτισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα, η εκάστοτε διοίκηση της επιχείρησης, έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση και δυνατότητα επίβλεψης των φορτίσεων και του κόστους τους, μέσω δεδομένων αλλά και του ιστορικού, που απεικονίζεται στο διαχειριστικό σύστημα της εφαρμογής.

Μερικά ακόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας EVziiin©, για τους ιδιοκτήτες των επαγγελματικών χώρων (CPOs),είναι η απομακρυσμένη διαχείριση σε επίπεδο χρήσης ή τεχνικής υποστήριξης, όπου μπορούν να επιλύσουν εύκολα, γρήγορα και απομακρυσμένα τυχόν ζητήματα που θα προκύψουν. Ενώ παράλληλα, θα μπορούν να διαχειρίζονται με ευκολία τον εξοπλισμό φόρτισης που διαθέτουν προς χρήση, δημιουργώντας έναν επιπλέον μηχανισμό κέρδους για αυτούς, χωρίς υψηλά κόστη διαχείρισης, αφού τη γραφειοκρατική διαδικασία των τιμολογήσεων -χωρίς καθυστερήσεις και μέσω ασφαλών συναλλαγών- αναλαμβάνεται από την EVziiin©, η οποία αποδίδει στη συνέχεια τις σχετικές εκκαθαρίσεις των πληρωμών, των φορτίσεων, προς τον ιδιοκτήτη του σημείου.

Όμως και από πλευράς τους οι εκάστοτε πελάτες -οδηγοί- θα μπορούν να πληρώνουν για τις φορτίσεις που κάνουν, πολύ εύκολα και απλά, μέσω της πιστωτικής τους κάρτας, απολαμβάνοντας προηγμένη εμπειρία φόρτισης χάρη στη χρήση εξοπλισμών τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και άριστη εξυπηρέτηση πελατών για ότι πρόβλημα αντιμετωπίσουν σχετικά με τη διαδικασία της φόρτισης του ηλεκτρικού τους οχήματος.

Κλείνοντας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι πολύ χρήσιμη και στον κλάδο του Τουρισμού, καθώς πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους εύκολα, μέσω υποδομής με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι και στη χώρα τους.

Ο έξυπνος φορτιστής της EVziiin© στην Αστυπάλαια


Στα πλαίσια της πολύ σημαντικής επένδυσης "Smart &SustainableIsland" που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ελληνική κυβέρνηση και την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen για τη δημιουργία έξυπνων υποδομών που θα μετατρέψουν την Αστυπάλαια σε πράσινο κόμβο, η EVziiin© είναι η πρώτη ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες που εγκατέστησε στο νησί έναν υπερσύγχρονο φορτιστή που προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο συγκεκριμένος φορτιστής έχει ισχύ 22 kW εξασφαλίζοντας έτσι ταχεία φόρτιση για κάθε EV μέσω τριφασικής παροχής εναλλασσόμενου ρεύματος με τάση 400 V.

Η εφαρμογή EVziiin©, είναι διαθέσιμη σε:

˫ Google | Android Google Play: (bit.ly/EVziiin_App_GooglePlay)

˫ Apple | IOS App Store Μέσω e-mail στο: (bit.ly/EVziiin_App_AppStore).




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου