Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Διαθέσιμοι στους οδηγούς μέσω “ΔΕΗ Blue” οι πιο ισχυροί υπερφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα



Πέντε εξαιρετικά γρήγορους υπερφορτιστές (hyperchargers) ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ισχύος 180 kW ο καθένας, εγκατέστησε πρόσφατα...

σε αντίστοιχα σημεία του δικτύου της η Kosmocar-Audi, δίνοντας στους χρήστες της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” τη δυνατότητα να φορτίσουν τα οχήματά τους -ανεξαρτήτως μάρκας- στους πλέον ισχυρούς hyperchargers που έχουν μέχρι στιγμής εγκατασταθεί σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Δύο από τους πέντε υπερφορτιστές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, συγκεκριμένα στο Μαρούσι (“Audi Karenta”) και στην Αργυρούπολη (“Karenta”), ενώ οι υπόλοιποι, έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (“Audi Karenta”), στα Ιωάννινα (“Audi Καψιώχας”) και στη Ρόδο (“Audi Ξενάκης”).

Κάθε υπερφορτιστής έχει δύο θέσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα (DC) και μία θέση φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), για φόρτιση plug-in υβριδικών μοντέλων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι υπερφορτιστές έχουν δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης έως 300 kW.

Η ταχύτηση φόρτισης στους 5 νέους hyperchargers είναι αξιοσημείωτη αφού, όπως αναφέρει η Kosmocar, ένα Audi Q4 e-tron, μπορεί σε μόλις 10’ της ώρας να φορτίσει με αρκετή ενέργεια ώστε να διανύσει απόσταση 130 χιλιομέτρων.

Η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή. Αφού συνδέσει το καλώδιο φόρτισης του υπερφορτιστή στο αυτοκίνητό του, ο οδηγός-χρήστης επιλέγει την αντίστοιχη θέση φόρτισης σε μία οθόνη αφής στον υπερφορτιστή και δίνει, μέσω της εφαρμογής “ΔΕΗ Blue” στο κινητό του τηλέφωνο, την έγκριση για την έναρξη της φόρτισης. Ο χρήστης μπορεί να διακόψει τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή.

Σημειώνεται ότι η ισχύς, άρα και η ταχύτητα με την οποία θα φορτιστεί το κάθε αυτοκίνητο, «περιορίζεται» ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ με την οποία κατασκευαστικά μπορεί να φορτιστεί το κάθε μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου