Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Νέες συμφωνίες για οπτικές ίνες εξετάζει η OTEGLOBE

 

Στην περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών υποδομών της και την επέκταση των στρατηγικών της συνεργασιών σχεδιάζει να προχωρήσει εντός του έτους...

 η ΟΤΕGLOBE, με στόχο να διατηρηθεί ο ηγετικός της ρόλος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής και Ασία ακολουθώντας μια στρατηγική βασιζόμενη σε δύο άξονες:

Πρώτον στην αξιοποίησης και περαιτέρω αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών για την εναρμόνιση τους με τις απαιτήσεις του καλωδιακού συστήματος ΑΑΕ1, το οποίο πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά με επιπλέον χωρητικότητες μέσα στο 2022, και τις αυξημένες ανάγκες διασύνδεσης με Τουρκία.

Δεύτερον στην διεύρυνσης της συνεργασίας με παρόχους της Ασίας στοχεύοντας σε ενεργοποιήσεις νέων κυκλωμάτων υψηλής χωρητικότητας στο καλωδιακό σύστημα ΑΑΕ-1 και παροχή υπηρεσιών backhaul από Ελλάδα – Χανιά προς Δυτ. Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα πύλη εισόδου της Ευρώπης για τηλεπικοινωνιακή κίνηση προερχόμενη από την αγορά της Ασίας και ιδιαίτερα της Κίνας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας για τη φετινή χρονιά στην οικονομική έκθεση του 2021, πρόκειται να αξιοποιηθούν στρατηγικές συνεργασίες και κοινωτικοί πόροι για την προσαιγιάλωση νέων υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών, τα οποία αναπτύσσονται στη περιοχή της Μεσογείου, στην Ελλάδα.

Προσέλκυσης διεθνούς Transit κίνησης για διασύνδεση στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας και των δικτυακών υποδομών της Εταιρείας, με στόχο να καταστεί η Ελλάδα και ο όμιλος ΟΤΕ ειδικότερα εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός κόμβος στη περιοχή της Μεσογείου μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης με Ευρώπη των νέων data centers που αναπτύσσονται στην Ελλάδα.

Αύξηση 16% στην λειτουργική κερδοφορία


Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ διαχειρίζεται ένα δίκτυο που βασίζεται σε μισθωμένες οπτικές ίνες συνολικού μήκους άνω των 21.000 χιλιομέτρων που διασυνδέει τα μεγαλύτερα κέντρα τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης με περισσότερες από τέσσερις διακριτές διαδρομές.

Πέρα από το χερσαίο δίκτυο οπτικών ινών η OTEGLOBE συμμετέχει στην κοινοπραξία του υποθαλασσίου καλωδίου Asia-Africa-Europe 1 (AAE-1), συνολικούς μήκους άνω των 25.000 χιλιομέτρων που συνδέει την Ασία, τη M. Ανατολή και την Αφρική με την Ευρώπη.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 349,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1% σε σχέση με το 2020, ενώ η εταιρεία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 16% στην κερδοφορία EBITDA, η οποία διαμορφώθηκε στα 26,6 εκατ ευρώ από 22,8 εκατ. ευρώ το 2020. Σημειώνεται, τέλος, ότι την προηγούμενη χρονιά η OTEGLOBE προχώρησε πρόσφατα σε μία μεγάλη αναβάθμιση χωρητικοτήτων και λειτουργικότητας του διεθνούς της δικτύου. 

 

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου