Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Στην κορυφή της Ευρώπης οι Νέοι του Ολυμπιακού με θρίαμβο επί της Μίλαν



Οι Νέοι του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν το ποδοσφαιρικό τους παραμύθι και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έφτασαν...

στην κατάκτηση του Youth League, του Champions League, δηλαδή, των ακαδημιών.

Η Κ19 των «ερυθρολεύκων» με ένα εξάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, πέτυχε τρία γκολ και έφτασε στον τίτλο με θρίαμβο, επικρατώντας επί της Μίλαν με 3-0.

Το σύνολο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία αλλά και αρκετές ποιοτικές στιγμές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου που έκαναν την διαφορά.

Οι μικροί του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκαν καθόλου από την Μίλαν και ρίχνοντας το βάρος των επιθέσεων από τα αριστερά, δημιούργησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το γκολ ήταν το μόνο που έλειψε από την πολύ καλή απόδοση των «ερυθρολεύκων».

Στο 3′ ο Πνευμονίδης νικήθηκε από τον Ραβέρ στο τετ-α-τετ ενώ στο 9′ το σουτ του Παπακανέλλου πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των «ροσονέρι». Στο 38′ ο Μπάκουλας από εξαιρετική θέση σούταρε πάνω στον κίπερ των Ιταλών.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν απείλησε στο 53′ αλλά ο Σίνα απέκρουσε το σουτ του Σκότι. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ξεκίνησε το ξέσπασμα του Ολυμπιακού που έφερε το τρόπαιο.

Ο Μουζακίτης από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ. Στο 61′ ο Παπακανέλλος με τρομερή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-0 και στο 66′ ο Μπάκουλας με καταπληκτική ανάποδο ψαλίδι πέτυχε το 3-0.

Η Μίλαν πίεσε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ο Σίνα κατέβασε ρολά και έκανε σπουδαίες αποκρούσεις στις ενέργειες των Σία(71′, 77′) και Λιμπεράλι στο 80′.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπρουκς βρήκε την Κ19 του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου