Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το "χαράτσι" της Aegean στις αποσκευές και οι...ανυποψίαστοι επιβάτες!

Το "χαράτσι" της Aegean στις αποσκευές και οι...ανυποψίαστοι επιβάτες!
Δεν μας έφταναν τα μονοπώλια έχουμε και ... τις κρυφές χρεώσεις τώρα που "βελτιώνουν ... την ταξιδιωτική εμπειρία του επιβάτη" - Επιβάλλει επιπλέον (μεγάλο) κόστος στις αποσκευές ανεξαρτήτως κιλών!

Το Cretalive τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων σχετικά με τη νέα πολιτική που εφαρμόζει η Aegean επιβάλλοντας επιπλέον κόστος στις αποσκευές ανεξάρτητα με το αν κάποιος δεν έχει ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα 20 κιλά! Πρόκειται στην ουσία για χαράτσι και μοιάζει με το απαρλαδεκτο τέλος που επιβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που παραπλανούν τον κόσμο για φτηνά εισιτήρια και στη συνέχεια βγαίνει ο κούκος...αηδόνι!

Μάλιστα το Cretalive πήρε επιστολή και από αναγνώστρια που έζησε χθες ανάλογη εμπειρία:
"Αγαπητό cretalive,
σας γράφω αυτό το mail γιατί έχω εξοργιστεί. Μόλις επέστρεψα από την Αθήνα με την aegean και με έβαλαν να πληρώσω...20 επιπλέον ευρώ για μια δεύτερη αποσκευή που είχα ενώ ήταν πολύ μικρή και δεν ξεπερνούσε τα 20 κιλά μαζί με την πρώτη! Τους ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό και μου εξήγησαν ότι ειναι νέα πολιτική της εταιρείας από τις 15 Ιουνίου! Ούτε ανακοίνωση έβγαλαν ούτε το διαφήμισαν φυσικά, μόνο στο σάιτ το έχουν βγαλει που μπήκα και το είδα: Ιδού τι γράφουν:

"... Η Aegean αναπροσαρμόζει τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών σε όλες τις πτήσεις της από 15 Ιουνίου 2012, υιοθετώντας την πολιτική η οποία ήδη εφαρμόζεται από άλλες Διεθνείς αεροπορικές εταιρίες. Με τη νέα πολιτική η Aegean εναρμονίζει τη διαδικασία μεταφοράς αποσκευών με αυτή των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επιβάτη. Έτσι οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό και βάρος αποσκευών ανάλογα με τη Θέση (Οικονομική ή Διακεκριμένη) που έχουν επιλέξει..."
Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι που συμβάλει στην...ταξιδιωτική μου εμπειρία η επιπλέον τέραστια χρέωση των...20 ευρω. Εάν λέει το δηλώσεις από πριν είναι...12 ευρώ . Α, για το εξωτερικό το εικοσάρικο γίνεται...40 ευρώ! Δεν πάμε καλά....Επίσης δεν αντιλαμβανομαι τι εννοεί η εταιρεία με τις..μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Αυτό μοιάζει με χρέωση των φτηνών λεγόμενων εταιρειών; Τέτοια είναι και η Aegean; Αναρωτιέμαι πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες αυτή τη λογική να τους επιβάλονται χαράτσια;'

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου