Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Λένε "όχι" και οι ξενοδόχοι


«Οι σχεδιαζόμενες μεγάλης κλίμακας επενδύσεις ΑΠΕ θα αλώσουν το φυσικό τοπίο της επαρχίας Σητείας και θα τη μετατρέψουν σε βιομηχανική περιοχή. Το γεγονός αυτό θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στον τουρισμό, στη γεωργία, στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων».

 Ποιοι τα λένε όλα αυτά; Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών-Διαχειριστών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, ο οποίος βλέπει τον επερχόμενο αφανισμό του εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης αιολικών, φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών και άλλων ανανεώσιμων πηγών στο νομό Λασιθίου.

Ο σύλλογος έχει ομόφωνη απόφαση γενικής συνέλευσης, με την οποία δηλώνεται η ξεκάθαρη αντίθεσή του στην ανάπτυξη Βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή. Όπως υποστηρίζεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κ. Κοξαράκη, «τουρισμός δεν είναι μόνο η πόλη της Σητείας και η παραλία της ή το Παλαίκαστρο και η παραλία του. Είναι ένα δίκτυο πολιτιστικών αξιοθέατων, είναι το φυσικό περιβάλλον με τα μονοπάτια, τα σπήλαια, τις πεντακάθαρες φυσικές παραλίες, το όμορφο κρητικό τοπίο. Αυτή η ξεχωριστή ομορφιά είναι που φέρνει εδώ τους τουρίστες».

Οι άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό πιστεύουν πως τυχόν υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βιομηχανικής κλίμακας ΑΠΕ στην περιοχή τους θα καταστρέψει τις ζωές τους και τις δουλειές τους. Για το λόγο αυτό ζητούν να σταματήσουν άμεσα τα έργα που έχουν ξεκινήσει και να γίνει σωστός σχεδιασμός για το πού και το αν θα αναπτυχθούν ΑΠΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούν πως οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και άμεσες. Όλα αυτά τα κάνουν γνωστά με υπόμνημα σε Αρχές και φορείς της Κρήτης, καθώς επίσης και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου