Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μόλις 20… στα 100 νοικοκυριά στην Κρήτη παραγγέλλουν πετρέλαιο θέρμανσης-Ποιο είναι το προφίλ… των πλουσίων!




















Από 70% έως 80% έχει μειωθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη σε σχέση με τον περυσινό Χειμώνα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας...




Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Χάρης Μαυράκης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης μετά την απογείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει ‘πετάξει’ και πωλείται στο νησί στο 1,31-1,34 ευρώ το λίτρο κάνοντας απαγορευτικό την παραγγελία του για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, και εν μέσω της πρώτης μεγάλης κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, στις ορεινές περιοχές, και λίγο πιο πάνω από το μηδέν στις πεδινές.

Ποιοι … δύνανται!

Ποιο είναι ωστόσο το προφίλ του … 20% των Κρητικών που έχουν την οικονομική δυνατότητα και παραγγέλλουν το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης; Όπως αναφέρει ο κ. Μαυράκης πρόκειται για πολυκατοικίες στις οποίες κατοικούν οικογένειες που είναι μεταξύ τους συγγενείς, πράγμα που σημαίνει ότι η μεταξύ τους συνεννόηση για την παραγγελία και τις ώρες ανοίγματος των καλοριφέρ είναι ευκολότερη.

Επίσης αφορά συνταξιούχους… στρατιωτικούς κυρίως, αλλά και όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πράγμα που σημαίνει ότι η σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1400 ευρώ το μήνα…

Ακόμη υπάρχουν και εργαζόμενοι -πρόκειται για ‘δακτυλοδεικτούμενες’ περιπτώσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, και σε πολύ καλές θέσεις του δημοσίου- όπου οι μισθοί τους υπερβαίνουν τα 1500 ευρώ το μήνα!

Ο κ. Μαυράκης τονίζει τέλος ότι από χθες αλλά και σήμερα που ήταν γνωστό ότι θα ξεσπούσε η μεγάλη κακοκαιρία, έγιναν παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης από 100… 150…ευρώ από νοικοκυριά που θέλουν ίσα-ίσα να ζεσταθούν, που δεν αντέχουν να έχουν ως μέσο ζεστασιάς τις κουβέρτες!



              creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου