Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αδιάβροχο smartphone για να βλέπετε ταινίες στη... μπανιέρα


Νέο μοντέλο «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ντουζιέρα ή ακόμη και στη μπανιέρα σας, κατασκεύασε...


η ιαπωνική εταιρεία Sony, σύμφωνα με το BBC. Μέχρι τώρα, δεν είχε κυκλοφορήσει καμιά συσκευή smartphone, ανθεκτική στο νερό. Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το νέο μοντέλο έχει την ονομασία Xperia Z. Διαθέτει λογισμικό android ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται η δυνατότητα να καταγράφει βίντεο HDR (high dynamic range).Το Xperia Z διαθέτει οθόνη 5 ιντσών. Μπορεί να λειτουργήσει βυθισμένο σε νερό βάθους ενός μέτρου για διάρκεια 30 λεπτών.

«Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε υψηλή ανάλυση την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, αυτή η συσκευή είναι για σας» δήλωσε ο Στιβ Ουόκερ, διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Sony. Ο ίδιος πρόσθεσε: «εάν πάλι θέλετε να το καθαρίσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε κάτω από τη βρύση». Σύμφωνα με τον κ. Ουόκερ, περίπου ένας στους δέκα χρήστες κινητών τηλεφώνων έχει δει τη συσκευή του να πέφτει, κατά λάθος, μέσα σε νερό. Το νέο μοντέλο δεν θα αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα από την επαφή με το νερό.

Τον Οκτώβριο του 2011, η Sony ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Την ίδια χρονιά εξάλλου, χώρισαν και οι δρόμοι της με την Ericsson μετά από πολυετή συνεργασία.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου