Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ



Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 7/1 και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου.


Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός. Πιο αναλυτικά:

--- Τη Δευτέρα 7/1 θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Μακεδονία (κυρίως στα ανατολικά και στη Χαλκιδική), στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στη Μαγνησία).

--- Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο και από το βράδυ στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο. Στα ορεινά των περιοχών αυτών θα χιονίσει, ενώ τη νύχτα προς Τρίτη χιονοπτώσεις αναμένονται σε πεδινά τμήμα της Ανατολικής Στερεάς (κυρίως Αττική-Βοιωτία) και στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων.

--- Την Τρίτη 8/1 αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μαγνησία (κυρίως στο Πήλιο) και κυρίως στην Αττική (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Αθήνας), στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων και πιθανόν σε νησιά του Αιγαίου από τη Χίο και βορειότερα. Στην Πελοπόννησο, στις υπόλοιπες Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλώνεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

--- Σύμφωνα με τα σημερινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με αυξημένη πιθανότητα ουσιαστικής βελτίωσης κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 9/1.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή/και παγετός.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.


meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου