Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

30 εκατοστά το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου! - Νταλίκα "δίπλωσε" στα Ανώγεια


Χιονίζει ακατάπαυστα σε όλο το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. 30 εκατοστά το χιόνι σε πολλές περιοχές - Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκχιονισμού δρόμων αν και ουσιαστικά η περιοχή είναι αποκλεισμένη - Έκλεισαν τα σχολεία - Νταλίκα "δίπλωσε" στα Ανώγεια - Κλειστός και ο Ομαλός


Πυκνή χιονόπτωση εξελίσσεται αυτή την ώρα στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου ήδη το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει φτάσει τα 30 εκατοστά. Η θερμοκρασία ...ανέβηκε φτάνοντας τους 0 βαθμούς από -4 βαθμούς.
Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση είναι συνεχής και πυκνή.

Από τις 5:30 το πρωί, γκρεϊντέρ του Δήμου ξεκίνησε την διαδικασία εκχιονισμού στον κάμπο του Οροπεδίου και μέχρι την Άμπελο με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Μηλιαρά. Ταυτόχρονα από την Κερά και μέχρι το Οροπέδιο συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κατσαμποξάκη προχωρούν τον εκχιονισμό.

Αυτή την ώρα ο δρόμος είναι βατός μόνο για αυτοκίνητα με τετρακίνηση και με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού. Να σημειωθεί ότι κλείνει η πρόσβαση και από τη Χερσόνησο προς το Οροπέδιο Λασιθίου.

Τα σχολεία σε όλο τον Δήμο είναι κλειστά.

Νταλίκα δίπλωσε στα Ανώγεια

Στο μεταξύ, χιόνι πέφτει από τη νύχτα και στα Ανώγεια, με τη θερμοκρασία στους 0 βαθμούς. Η πυκνή χιονόπτωση και η ολοσθηρότητα του οδοστρώματος ήταν οι αιτίες που νταλίκα που μετέφερε ζωοτροφές, δίπλωσε στα Σίσαρχα. Χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων του δήμου προκειμένου το βαρύ όχημα να τραβηχτεί στην άκρη του δρόμου, ώστε η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Τα σχολεία σήμερα στα Ανώγεια είναι κλειστά, κατά πάσα πιθανότητα και αύριο, κάτι που θα αποφασιστεί κατά τη διέρκεια της ημέρας.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Ίμπρο και Ομαλό έχει κλείσει και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και προς το Ασκύφου.

Σε ετοιμότητα οι αχρές και στο Ρέθυμνο για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα, ενώ οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου και του Αμαρίου.

Στον Δήμο Γόρτυνας μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, αν και όλα θα κριθούν από την πυκνότητα του χιονιού που πέφτει από το πρωί. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, οι οποίοι πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις





cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου