Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ζητούν στήριξη των Ελλήνων εκπαιδευτικών


Έκκληση σε όλες τις οργανώσεις – μέλη τους να αναλάβουν δράση τώρα προκειμένου να στηρίξουν τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα απευθύνουν η Διεθνής των...


Εκπαιδευτικών (ΕΙ) και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της για την Εκπαίδευση (ETUCE).

Στη σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η ΟΛΜΕ, ένα από τα μέλη της ΕΙ στην Ελλάδα, ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών (petition) η οποία, ήδη, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.000 υπογραφές από τις 8 Αυγούστου» και καλούν τα μέλη τους να υπογράψουν την καμπάνια στον ιστότοπο Avaaz’ s Community website.

«Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί χρειάζονται την υποστήριξή σας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΙ και η ETUCE εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους στους έλληνες εκπαιδευτικούς και στις οργανώσεις μέλη τους -την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΠΟΣΔΕΠ- «στον αγώνα τους για τη διατήρηση των δημόσιων σχολείων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Υπογραμμίζουν ότι «ένα ποιοτικά καλό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να θεωρείται για την ελληνική κυβέρνηση ως το σημαντικότερο εργαλείο για να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον» και ζητούν από την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τις προσπάθειες της για απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών από τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης».




Πηγή:karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου