Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΔΜΗΕ: Σε Ελληνικά Καλώδια και ABB η διασύνδεση των Κυκλάδων


Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα (υποέργα Β και Δ), ανακοίνωσε σήμερα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Συγκεκριμένα για το έργο των υπόγειων και υποβρύχιων...



καλωδιακών διασυνδέσεων μειοδότρια εταιρεία είναι τα Ελληνικά Καλώδια (υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου – Σύρου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο), ενω για το υποέργο που αφορά στο συγκρότημα αντιστάθμισης αέργου ισχύος SVC στη Σύρο μειοδότρια εταιρεία είναι η σύμπραξη εταιρειών ABB ΑΕ –ΑΒΒ ΑΒ.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η υπογραφή των συμβάσεων με τους ως άνω οίκους θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Σύντομα επίσης, θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα των άλλων διαγωνιστικών διαδικασιών για τις ομάδες Α και Γ (υπόγεια και υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση 150 kV Λαυρίου – Σύρου και Υ/Σ Ζεύξης 150 kV στο Λαύριο, υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με το ΚΥΤ 400 kV Λαυρίου καθώς και 3 Y/Σ Υποβιβασμού 150 kV/ΜΤ στις νήσους Σύρο- Πάρο-Μύκονο).

Γτο έργο Β είχαν καταθέσει προσφορές η Ελληνικά Καλώδια και η Prysmian Group ενώ για το έργο Δ οι ABB και ELECTROMEC.

Το έργο «Σύνδεση των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», συνολικού προϋπολογισμού 240.000.000 ευρώ, έχει διαχωριστεί στις ακόλουθες ομάδες:

Oμάδα Α:
Υπόγεια και υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση 150 kV Λαυρίου – Σύρου (προϋπολογισμός €100.000.000).

Ομάδα B:
Υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου – Σύρου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο (προϋπολογισμός €85.000.000).

Ομάδα Γ:
Υ/Σ Ζεύξης 150 kV στο Λαύριο, υπαίθριες διατάξεις σύνδεσης με το ΚΥΤ 400 kV Λαυρίου καθώς και 3 Y/Σ Υποβιβασμού 150 kV/ΜΤ στις νήσους Σύρο- Πάρο-Μύκονο (προϋπολογισμός €42.000.000).

Ομάδα Δ:
Συγκρότημα αυτόματης αντιστάθμισης αέργου ισχύος +/-100 MVAr «SVC» στην Σύρο (προϋπολογισμός €13.000.000).

Οι προσφορές που υπεβλήθησαν έχουν ως αναλυτικά ως εξής:

Ομάδα Α :

- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ
- PRYSMIAN GROUP
Ομάδα B :
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ
- PRYSMIAN GROUP
Ομάδα Γ :
- ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΒΒ ΑΕ – ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
- ΜΕΤΚΑ
- ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – HYOSUNG CORPORATION
- CHINT ELECTRIC CO.LTD
- ALSTOM GRID S.p.A.
- ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ SIEMENS AG – ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ
Ομάδα Δ :
- ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΒΒ ΑΕ – ΑΒΒ ΑΒ
- ΕLECTROMEC ΑΕ

Πηγη:on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου