Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Καιρός... για θάλασσα – Ως και 28 βαθμούς σήμερα

Καιρός... για θάλασσα – Ως και 28 βαθμούς σήμερα

Το ... καλοκαιράκι ξαναχτυπάει την πόρτα μας και αυτό είναι μάλλον καλό αφού δεν χρειάζεται να βάλουμε άμεσα τουλάχιστον πετρέλαιο. Ο καιρός συνεχίζει να είναι καλός και η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει


Είναι χαρακτηριστικό ότι και σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει σε πολλές περιοχές τους 27 βαθμούς, ενώ στο κέντρο των πόλεων ίσως φτάσει και έναν με δύο βαθμούς πιο ψηλά.


Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ορεινά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: στα βόρεια νοτιοανατολικοί και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Δωδεκάνησα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο


Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις όποτε και η ορατότητα θα είναι τοπικά Περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.




Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου