Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ταχύτερο πρότυπο Wi-Fi για μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών



Η Samsung ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μία νέα τεχνολογία για 5 φορές ταχύτερο Wi-Fi, με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 4,6Gbps ή αλλιώς 575MB/s.





Με τη νέα τεχνολογία 60GHz Wi-Fi μια ταινία χωρητικότητας 1GB, θέλει λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα για να μεταφερθεί μεταξύ των συσκευών. H ισχύουσα τεχνολογία Wi-Fi, έχει ταχύτητες στα 108MB/s (866Mbps).

Επίσης, η νέα τεχνολογία, εξαλείφει τις παρεμβολές μεταξύ των καναλιών, επομένως έτσι καταργείται το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και της πραγματικής ταχύτητας.

Για την επίτευξη αυτής της ταχύτητας έπρεπε να γίνει αποκοπή των παρεμβολών που προκαλούνται από την ταυτόχρονη χρήση δικτύου Wi-Fi από πολλές συσκευές και ενίσχυση του σήματος στη μπάντα των 60GHz, κάτι που τελικά κατάφεραν σχεδιάζοντας ένα νέο κύκλωμα και μια νέα κεραία.

Αυτό βοηθά στην επίτευξη ταχυτήτων 10 φορές καλύτερων σε σύγκριση με τις 2,4GHz και 5GHz Wi-Fi τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Παράλληλα με το 60GHz Wi-Fi, η εταιρία ανέπτυξε μια μέθοδο που επιτρέπει σε πολλές συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο.

Η Samsung σκοπεύει να διοχετεύσει στην αγορά τη νέα τεχνολογία άμεσα και από το 2015 αναμένονται οι πρώτες συσκευές που θα το υποστηρίζουν.

Update:
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Wi-Fi Alliance, Kelly Davis-Felner, εδώ και χρόνια υπάρχει η τεχνολογία σύνδεσης υψηλών ταχυτήτων WiGig, που ονομάστηκε 802.11ad από τον ΙΕΕΕ, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα routers.

Το 802.11ad είναι στα 60GHz, όπως η τεχνολογία της Samsung, αλλά αφορά συνδέσεις μεταξύ συσκευών για μεταφορά αρχείων.

Το πιο πιθανό είναι η Samsung να παρουσιάσει συσκευές που συνδέονται ασύρματα με μεγάλες ταχύτητες, αλλά θα υπάρχει συμβατότητα μόνο μεταξύ τους.





Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου