Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πώς να υπαγορέψετε ελληνικό κείμενο στο κινητό και στην ταμπλέτα σας


Οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν πλέον να παίξουν τον ρόλο της...προσωπικής γραμματέος, αφού σας παρέχουν τη δυνατότητα να...


υπαγορέψετε ένα ολόκληρο κείμενο ή ένα e mail σε ελάχιστα λεπτά ή δευτερόλεπτα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προφέρετε την λέξη που θέλετε να γράψετε και αυτή εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη της συσκευής σας.

Καλό είναι να νοσταλγούμε σκηνές όπως αυτή με τη Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ στην μοντέρνα Σταχτοπούτα αλλά επειδή ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, τέτοιου είδους "κόλπα" μπορούμε να τα εκμεταλλευόμαστε για να κερδίζουμε χρόνο. Το εγχείρημα της φωνητικής πληκτρολόγησης έχει γίνει από πολλές εταιρείες μέχρι σήμερα μεταξύ των οποίων και η ελληνική MLS Πληροφορική. Η αγορά "ανοίγει" όμως καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και η Apple τόσο με το ιPhone (κυρίως το 5 και το 6) όσο και το iPAD (κυρίως το Air και το Air2).

Όλη η δουλειά γίνεται από το νέο λογισμικό με το οποίο λειτουργούν οι φορητές συσκευές της Apple: Το iOS 8.1. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι ο χρήστης συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Οι λέξεις που υπαγορεύονται μεταφέρονται στους server της Apple και με τη χρήση μιας βάσης δεδομένων το κείμενο συμπληρώνεται αυτόματα. Η διαδικασία είναι ταχύτατη (το δοκιμάσαμε) και αν δεν έχετε προβλήματα ηθικής τάξεως (π.χ γιατί να μαθαίνουν οι server της Apple τι γράφουμε εμείς στο SMS μας, στο email μας κλπ) μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε πολύ εύκολα.

Η υπαγόρευση λειτουργεί και με σύνδεση σε δίκτυο 3G. Εάν δεν υπάρχει καμία σύνδεση στο διαδίκτυο είναι αδύνατο να επιλέξει ο χρήστης το κουμπί της υπαγόρευσης στο πληκτρολόγιο.



Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία της υπαγόρευσης  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου