Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα

Στο "φουλ" δουλεύουν, από νωρίς το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, όπου υπάρχει πρόβλημα στην Κρήτη. Μπορεί, από χθες το...


μεσημέρι να καταγράφεται ύφεση των καιρικών φαινομένων σε ό,τι αφορά στις βροχοπτώσεις, ωστόσο η χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές προκαλεί προβλήματα. Τα φαινόμενα αναμένται να εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης.

Χιόνι πέφτει σε Ασίτες και Πυργού όπου τα εκχιονιστικά δουλεύουν "στο φουλ" για να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τη Μεσαρά, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην Αγία Βαρβάρα προς τα Μούλια, όπου μηχανήματα ανοίγουν το δρόμο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες μόνο, είναι εφικτή η κίνηση στη Βιάννο προς Αμιρά, στο Κράσι προς την Κερά και από Αστυράκι προς τα Ανώγεια. Ωστόσο και περιοχές κοντά στο Ηράκλειο, όπως οι Αρχάνες και ... οι Βασιλειές, "ντύνονται" στα λευκά, αν και δεν εκφράζονται ανησυχίες για αποκλεισμό.

Τα 40 εκατοστά έχει φτάσει, σε μερικά σημεία, το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου, με την περιοχή να επιστρέφει στη "γνώριμη", αλλά και με προβλήματα, εικόνα στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε από τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννη Τζανοκωστάκη που αυτή την ώρα συναντάται με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηρακλείου, χιόνι στην Κρήτη πέφτει στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πάνω από τα 700 μ. με το χιόνι, ωστόσο, να μην υπερβαίνει τα 10 εκατοστά. Με δεδομένο ότι αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων ως το μεσημέρι, η υπηρεσία τηρεί στάση αναμονής και καλεί τους πολίτες να μην προχωρούν στα ορεινά χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Καθησυχαστική είναι η κατάσταση στο Δρακουλιάρη ποταμό, καθώς η στάθμη του, από χθες, είχε πέσει χαμηλά, εικόνα που παρέμεινε ίδια και σήμερα το πρωί.

Προβλήματα καταγράφονται, στο Ηράκλειο, κυρίως σε σχέση με πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων, περιπτώσεις που διαχειρίζεται η Πυροσβεστική και οι δήμοι.

Χιονίζει σε Ανώγεια και Τζερμιάδο.


Με προβλήματα σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου συνεχίζεται και σήμερα η δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας που πλήττει και τα Χανιά. Όπως αναφέρει το zarpa.gr και σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προσπάθειες για να ανοίξει ο δρόμος που είναι κλειστός εξαιτίας της χιονόπτωσης, γίνονται στο Ασκύφου Χανίων καθώς και στον δρόμο προς τον Ομαλό. Προβλήματα, αντιμετωπίσιμα, ωστόσο, καταγράφονται και στο Έλος Κισσάμου, με τα μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων να βρίσκονται στις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα και να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη


Ακυρώθηκαν πτήσεις των 06.40 και 09.50 από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για Αθήνα, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε αναμονή, για ύφεση των ανέμων προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων. Δεμένα είναι τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και στη Σούδα Χανίων.




Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου