Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικιού  Συμβουλίου που ενέκρινε το πακέτο...





 με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει πριν από λίγα 24ωρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαίωσε πως η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ώρες, «όπως συμφωνήθηκε».

Σχετικά με τα χρήματα που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό θα καθοριστεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τριετίας, οι οποίες βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα έσοδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αλλά και ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσαν αισιόδοξοι για επίτευξη συμφωνίας, με τον κ. Σακελλαρίδη να απορρίπτει τα περί κρυφού σχεδίου για επιστροφή στη δραχμή.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16.00 ώρα Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα γίνει Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης.

Την ίδια μέρα, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου