Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σήμερα «μιλούν» οι ψηφοφόροι



Οι  Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες του δημοψηφίσματος για το «ναι» ή το «όχι», σε μία διαδικασία με υψηλότατο διακύβευμα και την Ευρώπη να έχει στρέψει το βλέμμα στην Ελλάδα για το αποτέλεσμα. 





Οι ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος δεν έχουν θέσει μόνο κάθε πολίτη ξεχωριστά σε έντονο προβληματισμό, αλλά και την Ευρώπη σε στοχασμό για το «ελληνικό ζήτημα» μετά από έξι χρόνια κρίσης.

Το Σάββατο, η συνήθης «σιγή της παραμονής» της κάλπης διαταράχθηκε εκ των πραγμάτων με δηλώσεις τόσο Ελλήνων υπουργών όσο και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Το κλίμα, με δεδομένους και τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, εντάθηκε από το σενάριο που διοχετεύτηκε από τον ξένο Τύπο για «κούρεμα» στις καταθέσεις -κάτι που έσπευσαν να διαψεύσουν τόσο το υπουργείο Οικονομικών και τα επίσημα ελληνικά τραπεζικά χείλη, όσο και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, που υπενθύμισε πως οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι διασφαλισμένες από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και προβλέπεται να κλείσουν στις 19:00. Οι δημοσκοπήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και εμφανίζουν ουσιαστικά ισοδύναμα το «ναι» και το «όχι». Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αναμένεται στις 21:00 το βράδυ, αν και, προφανώς, όσο μικρότερη είναι η διαφορά, τόσο αργότερα θα αποσαφηνιστεί η εικόνα.

Μόνο με σταυρό (+) η επιλογή


Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε «Χ», ούτε «V».

Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου