Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο διεθνής Τύπος για τη νίκη του Ολυμπιακού



«Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε… έκπληξη για την Άρσεναλ. Ο Φινμπόγκασον έκανε τη διαφορά σε ένα συναρπαστικό ματς στο Λονδίνο και έδωσε την πρώτη νίκη του στην Αγγλία» έγραφε το πρώτο θέμα της ιστοσέλιδας της UEFA για το γκολ…






του Φινμπόγκασον που έκανε τον Ολυμπιακό να σπάσει την… κατάρα της Αγγλίας, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο διπλό της ευρωπαϊκής του ιστορίας.

Μετά την μεγάλη νίκη οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενώ ειδικά ο αγγλικός Τύπος άσκησε δριμεία κριτική στην Άρσεναλ για την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Στα «ουδέτερα» ευρωπαϊκά ΜΜΕ, προεξάρχοντος της ιστοσελίδας της UEFA, δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ δεν έλειψαν κι εκείνα που έκαναν λόγο για τον ορατό κίνδυνο αποκλεισμού της Άρσεναλ από την επόμενη φάση.

Αναλυτικότερα ο βρετανικός Guardian έγραψε:
«Οι επιρρεπείς σε λάθη «κανονιέρηδες» έμειναν άναυδοι από τον Ολυμπιακό. Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει έναν ανηφορικό δρόμο, αφού πλήρωσε την γκάφα του Οσπίνα και την πενιχρή αμυντική επίδοσή της».

Από πλευράς της η αγγλική Daily Mail ανέφερε:
«Η Άρσεναλ εξεπλάγη από τον Ολυμπιακό, έκανε 2/2 στις ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου» ενώ η βρετανική Ιndependent μίλησε για γκάφα του Οσπίνα (Η γκάφα του Οσπίνα χτυπά δυνατά το καμπανάκι κινδύνου για τους Λονδρέζους!)

Στην αμφίβολη συνέχεια της Άρσεναλ στάθηκε η αγγλική Mirror δημοσιεύοντας το θέμα με τίτλο: «Από μια κλωστή κρέμεται η συνέχεια της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό».

Στην εμβρόντητη Άρσεναλ στάθηκε και η ιστοσελίδα Sky Sports με τίτλο: «Ο Ολυμπιακός άφησε εμβρόντητη την Άρσεναλ και την υποχρέωσε στη δεύτερη συνεχή ήττα».

Με ένα έξυπνο λογοπαίγνιο μετέφρασε το αποτέλεσμα η βρετανική Telegraph η οποία ανέφερε: «Οι εύθραυστες ευρωπαϊκές ελπίδες διαλύθηκαν από τους Έλληνες».

Στα προβλήματα που προκαλεί στην Άρσεναλ η νίκη του Ολυμπιακού στάθηκε η ισπανική As γράφοντας: «Η Άρσεναλ μπλέκει μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν δύο φορές αλλά ένα γκολ του Φινμπόγκασον αφήνει τους παίκτες του Βενγκέρ με μηδέν βαθμούς».

Για άβυσσο έκανε λόγο η ισπανική Marca με το δημοσίευμα του αγώνα να φέρει τον τίτλο: «Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Emirates. Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την άβυσσο».

Γραμμένο με υπερηφάνεια για τον συμπατριώτη τους κόουτς ήταν το άρθρο της πορτογαλικής A Bola : «Ο νικηφόρος Μάρκο Σίλβα εκτόπισε την Άρσεναλ», ενώ στον αρνητικό πια πρωταγωνιστή αναφερόταν η Maisfutebol (Πορτογαλία) με τον τίτλο να αναφέρει: «Οι Έλληνες νίκησαν την Άρσεναλ 3-2 στο Λονδίνο, σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση. Ο Οσπίνα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου