Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μάνδρας

Εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μάνδρας

Την άμεση επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, που ενέκρινε τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του.






Στόχος της Περιφέρειας είναι το συγκεκριμένο ΚΤΕΟ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, να λειτουργήσει πλήρως μέσα στο ερχόμενο διάστημα.

Μέσω της επαναλειτουργίας των δημοσίων ΚΤΕΟ η Περιφέρεια Αττικής προσδοκά να αυξήσει τα έσοδά της, τα οποία διατίθενται για άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ΚΤΕΟ Μάνδρας εγκρίθηκε το ποσό των 107.550 ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστεί ο μηχανολογικός-μηχανογραφικός εξοπλισμός του, να πιστοποιηθεί κατά ISO 9001και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Το ΚΤΕΟ Μάνδρας αποτελεί το δεύτερο δημόσιο ΚΤΕΟ που επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής και μετά από 2,5 χρόνια αναίτιας και επιζήμιας, για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών του λειτουργιών. Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο δημόσιο ΚΤΕΟ που επαναλειτούργησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αττική, ήταν το ΚΤΕΟ Χολαργού.

«Η οικονομική δυναμική των ΚΤΕΟ καταδεικνύεται και από τα απολογιστικά στοιχεία του Α' εξαμήνου επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ Χολαργού, διάστημα κατά το οποίο ελέγχθηκαν συνολικά 3.500 οχήματα και τα έσοδα ανήλθαν σε 187.597 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας από το 2003 μέχρι το 2012 έφερε συνολικά 20 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου