Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τρικλοποδιές στην «Αγιά-Σοφιά» από τον Δήμο

Τρικλοποδιές στην «Αγιά-Σοφιά» από τον Δήμο

Εμπόδια στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ συνεχίζει να βάζει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.




Παρά τη δικαίωση της «Ένωσης» στο ΣτΕ, η δημοτική αρχή δεν παραιτείται από την προσπάθεια ν’ αποτρέψει την έναρξη των έργων. Μετά λοιπόν το αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης (το οποίο έγινε δεκτό και καθυστέρησε 45 ακόμα μέρες τη διαδικασία) η δημοτική αρχή επιδιώκει νέα «τρικλοποδιά».

Πιο συγκεκριμένα, αιτήθηκε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος μια γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις του γηπέδου, με την τελευταία να παρουσιάζεται ως «κόλαφος» από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Κι αυτό διότι κρίνει, όπως αναφέρεται, μη νόμιμη και πρόωρη τη διαβούλευση και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ χαρακτηρίζει ως βασικό έλλειμμά της «ότι υποτιμά το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της πόλης».

Δεν παραλείπει, δε, να προχωρήσει και σε αντι-πρόταση για το γήπεδο, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως η χρήση του οικοπέδου της «Renault» στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Νέας Ιωνίας ή του γηπέδου του Απόλλωνα (!) στη Ριζούπολη ή ακόμα και η παραμονή στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου