Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Στο λιμάνι του Ηρακλείου τα φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες - Φεύγουν από την Κρήτη



Μάχη μέχρι τέλους είναι αποφασισμένοι να δώσουν οι κάτοικοι χωριών του Ρεθύμνου που, αφού έχουν ήδη εγκατασταθεί 8 ανεμογεννήτριες, προσπαθούν...





να αποτρέψουν νέες εγκαταστάσεις πυλώνων. Σήμερα τρία φορτηγά φορτωμένα με ανεμογεννήτριες επιχείρησαν να φθάσουν στο βουνό "Σιδέρωτας" του Ρεθύμνου.

Μπροστά στα φορτηγά βρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής που εμπόδισαν τη διέλευση ενώ οι υπεύθυνοι εκ μέρους του εργολάβου ενημέρωσαν ότι προτίθενται να αποχωρήσουν.

Οι κάτοικοι ακολούθησαν τα φορτηγά με τα ιδιωτικά τους οχήματα, ενώ όταν τα φορτηγά βγήκαν στην Εθνική Οδό πήραν κατεύθυνση προς το Ηράκλειο. Εκεί, κάτοικοι αναφέρουν, ότι υπήρξε η παρέμβαση αστυνομικής δύναμης χωρίς ωστόσο να σημειωθούν συλλήψεις και προσαγωγές.

Τα φορτηγά του εργολάβου έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής και να επιστρέψουν στον Πειραιά. Τα φορτηγά ακολούθηκσε και κομβόι αυτοκινήτων των κατοίκων της περιοχής θα παραμείνουν στο λιμάνι προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα φορτηγά μπήκαν στο πλοίο και αναχωρούν για Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει σχετική αδειοδότηση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών ωστόσο η ένσταση των κατοίκων αφορούσε στο θέμα της απόστασης από την κατοικημένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου