Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Θέλει το προολυμπιακό τουρνουά η Ελλάδα



Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση ενός από τα τρία προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του2016 και από τα οποία θα συμπληρωθεί το παζλ των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο.


Η FIBA ανακοίνωσε τη λίστα με τις υποψήφιες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή των τουρνουά και μέσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα.

Συνολικά πρόκειται για δέκα χώρες και πλην της δικής μας τα τουρνουά διεκδικούν Τσεχία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Μεξικό, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν σκοπεύει να δαπανήσει κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό για τη διοργάνωση και ως εκ τούτου οι πιθανότητες να την αναλάβει είναι μικρές.

Στο προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 4-10 Ιουλίου, συμμετέχουν συνολικά 18 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους, με τον νικητή του κάθε ομίλου να παίρνει το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι 15 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρνουά είναι οι Ανγκόλα, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ιράν, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία, οι Φιλιππίνες, το Πουέρτο Ρίκο, η Σενεγάλη, η Σερβία και η Τυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου