Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αναφορές περί επικίνδυνης οδήγησης από τον αυτόματο πιλότο της Tesla



Η Tesla προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο της τεχνολογίας με την κυκλοφορία του self drive mode για τα οχήματά της, ωστόσο υπάρχει ανησυχία...



 για την αξιοπιστία του, καθώς βίντεο που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν επικίνδυνες κινήσεις και υπερβολική ταχύτητα από πλευράς του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, σε ένα φαίνεται ένα αυτοκίνητο να στρίβει απότομα, βγαίνοντας εκτός δρόμου στο Πόρτλαντ, ενώ σε ένα άλλο, ένα Model S φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα εισερχόμενο όχημα. Ακόμη, ένας οδηγός στο Μαϊάμι υποστηρίζει πως τον σταμάτησε η τροχαία αφού το αυτοκίνητό του παραβίαζε το όριο ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται πως ο αυτόματος πιλότος είναι για να αναλαμβάνει λειτουργίες όπως το στρίψιμο του τιμονιού και η αλλαγή λωρίδας, αλλά σε κάθε περίπτωση η εταιρεία υπογραμμίζει πως ο οδηγός δεν μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη της οδήγησης, καθώς σκοπός του αυτόματου πιλότου είναι να δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους οδηγούς, να αυξήσει την ασφάλεια στους δρόμους και να κάνει πιο διασκεδαστική την οδήγηση στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.


Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έχει υπογραμμίσει ότι το λογισμικό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς είναι πολύ πολύ καινούριο, οπότε είναι καλύτερα οι οδηγοί να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου