Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κρίσιμες δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Κρίσιμες δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Δύσκολες αποστολές επιφυλάσσει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το κλείσιμο της «αυλαίας» του πρώτου γύρου στην φάση των «16» της Eυρωλίγκα...



(7η αγωνιστική), κάτι που περιμένουν με... ανυπομονησία οι «αιώνιοι», καθώς από την επόμενη αγωνιστική θα μπορούν να έχουν στο ευρωπαϊκό ρόστερ τους τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (σ.σ. Παπανικολάου ο Ολυμπιακός, Χέινς και Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός).

Και οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ δοκιμάζονται σήμερα, Παρασκευή, με τους «ερυθρόλευκους» να παρατάσσονται στη Μόσχα απέναντι στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (19:45, ΕΡΤ-2) και τους «πράσινους» να υποδέχονται (21:45, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Για τον 5ο όμιλο, Παναθηναϊκός και Αναντολού έχουν το ίδιο ρεκόρ (3-3), με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να προέρχονται από δύο διαδοχικές ευρωπαϊκές νίκες και την Αναντολού από εντός έδρας ήττα στον τουρκικό «εμφύλιο» με την Φενερμπαχτσέ. 

Ο Παναθηναϊκός καλείται να περιορίσει τον επιθετικό οίστρο των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τα 6.75 (η Αναντολού είναι πρώτη σε εύστοχα τρίποντα στην Euroleague με 42.9% ποσοστό ευστοχίας), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η «μάχη» της ρακέτας και συγκεκριμένα οι «μονομαχίες» του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με τον -γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων από τη θητεία του σε Άρη και Ολυμπιακό- Μπράιαντ Ντάνστον και τον Άλεξ Τάιους.

Στον 6ο όμιλο, Ολυμπιακός (3-3) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4-2) αναμετρώνται για πρώτη φορά μετά τον περσινό συγκλονιστικό ημιτελικό του φάιναλ φορ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν και πάλι το δρόμο των Ρώσων προς τη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής κορυφής. 

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στην Κίμκι, καλείται να επιστρατεύσει την... ασφυκτική άμυνά του, αν θέλει να διεκδικήσει ένα σπουδαίο «διπλό» στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ, κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που έχει την καλύτερη επίθεση της φετινής Euroleague (μ.ο. 90,3π.). Βαγγέλης Μάντζαρης και Ντάριους Τζόνσον-Όντομ θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στον -γνώριμο στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο»- Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νάντο ΝτεΚολό, ενώ στη ρακέτα Οθέλο Χάντερ και Νικολα Μιλουτίνοφ καλούνται να βρουν τις λύσεις απέναντι στον πρώην «Πειραιώτη», Κάιλ Χάινς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στη φάση των «16»:

5ος Όμιλος

ΠΕΜΠΤΗ, 11/2

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2

Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:45

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 6-0 12

Λοκομοτίβ Κούμπαν 4-2 10

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-3 9

Ερυθρός Αστέρας 3-3 9

Αναντολού Εφές 3-3 9

Μάλαγα 2-4 8

Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-4 8

Νταρουσάφακα 1-5 7

6ος Όμιλος

ΠΕΜΠΤΗ, 11/2

Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 19:45 ώρα Ελλάδας

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Κίμκι 4-2 10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-2 10

Λαμποράλ Κούτσα 4-2 10

Μπάμπεργκ 3-3 9

Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 9

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3 9

Μπαρτσελόνα 2-4 8

Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5 7

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου