Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«Πάτησαν» Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης

«Πάτησαν» Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης

Λίγο μετά τις 5.30 το πρωί «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Blue Galaxy», στο οποίο επέβαιναν περίπου 300 αγρότες και κτηνοτρόφοι...



 από τους νομούς Χανιών και Ρεθύμνης, πουταξίδεψαν για να λάβουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Από το πλοίο αποβιβάστηκε και ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο μεταφέρει αγροτικά προϊόντα.

Λίγο αργότερα έφτασαν στον Πειραιά και οι παραγωγοί που αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου με το «Κνωσός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών αλλά και το «Kύδων» της ΑΝΕΚ
Σημειώνεται ότι η αποβίβασή τους έγινε αφού αποβιβάστηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες

Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εκφράσουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, σημειώνοντας ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου