Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Microsoft πετά το Cloud Data Center στη θάλασσα



Την στιγμή που μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και η Google προτιμούν να μεταφέρουν τα data centers τους σε ψυχρότερες χώρες για να μειώσουν τον λογαριασμό, η Microsoft βρήκε ένα καλύτερο σπίτι για τα data centers της και σίγουρα θα μειώσει…


κατά πολύ το υψηλό κόστος για την ψύξη τους.

Τα ρίχνει στη θάλασσα κι ορίστε η απάντησή της εταιρείας:

Η δημιουργία massive data centers κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ίσως ακούγεται τρελή ιδέα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που η Microsoft εξετάζει με το πρώτο της υποβρύχιο data center, ονόματι «Leona Philpot».

Το testing είναι κομμάτι του σχεδίου της Microsoft με την ονομασία «Project Natick» — ένα εν εξελίξει ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και την λειτουργία ενός data center βυθισμένου στον ωκεανό, το οποίο η εταιρεία πιστεύει ότι, θα μπορούσε να κάνει τα data centers πιο γρήγορα, cost-effective, φιλικά προς το περιβάλλον και πιο εύκολο να δημιουργηθούν.

Το «Leona Philpott» (το όνομά του το πήρε από τον χαρακτήρα του Halo από το Xbox της Microsoft) δοκιμάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι μηχανικοί τοποθέτησαν μια τεράστια κάψουλα χάλυβα ένα χιλιόμετρο έξω από τις ακτές της Καλιφόρνια, 30 πόδια κάτω από το νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ένα ενιαίο data center computing rack τοποθετήθηκε σε μια eight- foot- wide κάψουλα χάλυβα, η οποία καλύφθηκε με περίπου 100 αισθητήρες για monitor κάθε πτυχής των υποθαλάσσιων συνθηκών: πίεση, υγρασία, και, το σημαντικότερο, την κίνηση.

Η δοκιμή έτρεξε από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του περασμένου έτους (ακριβώς 105 ημέρες) και οι μηχανικοί αναφέρουν ότι ήταν πολύ πιο επιτυχές από όσο περίμεναν!!



Πηγή: SecNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου