Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ουραγός η Ελλάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ΕΕ

electric-cars-charging-670x335

Αυξημένες κατά 20% ήταν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους, αποδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη τάση κερδίζει έδαφος.


Αριθμητικά, περισσότερα από 35.000 οχήματα τέτοιου τύπου διατέθηκαν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το Βέλγιο να βιώνει τη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς πούλησε 162% περισσότερα αυτοκίνητα (από τα 812 στα 2.125) σε σύγκριση με πέρσι. Αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα σημαντικά μπόνους που προσφέρει η Κυβέρνηση της χώρας για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα πιο πολλά αυτοκίνητα τέτοιου τύπου πουλήθηκαν στην Ολλανδία (3.368), ωστόσο ο ρυθμός ήταν αρνητικός (-48%) σε σχέση με πέρσι, λόγω τροποποιήσεων στη νομοθεσία, που επηρέασε τους καταναλωτές.

Η Ελλάδα βίωσε τη μεγαλύτερη κάμψη (70%), καθώς διατέθηκαν μόλις 8 (!) ηλεκτρικά αυτοκίνητα το εξεταζόμενο διάστημα. Κι αν υπολογίσει κανείς τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα σε συνδυασμό με το γεγονός πως το κόστος απόκτησης ενός τέτοιου οχήματος δεν είναι μικρό, τότε μπορεί να εξηγήσει αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου